Cum poţi descărca adeverinţa de vaccinare. Paşii pe care trebuie să-i parcurgi

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii privind Vaccinarea împotriva coronavirusului a explicat cum poate fi descărcată de pe internet adeverinţa de vaccinare. De asemenea, a prezentat şi cauzele eventualelor erori de descărcare.

11 iun. 2021, 15:15
Cum poţi descărca adeverinţa de vaccinare. Paşii pe care trebuie să-i parcurgi
Cum poţi descărca adeverinţa de vaccinare. Paşii pe care trebuie să-i parcurgi

Cum poţi descărca adeverinţa de vaccinare. Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 prezintă cei şase paşi pentru descărcarea adeverinţei de vaccinare împotriva coronavorusului.

Cum poţi descărca adeverinţa de vaccinare

Accesează site-ul: adulti.renv.roApasă butonul roşu pentru obţinerea adeverinţeiBifează cele două căsuţe privind prelucrarea datelor cu caracter personalIntroduceţi CNP-ul/ Paşaportul-codul unic RENV şi numărul de telefonIntroduceţi codul de validare primit pe telefonDescărcaţi adeverinţa electronică de vaccinare.Citeşte şi Mici gratis pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19. Campanie de vaccinare inedită în Piaţa Obor

Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, adeverinţa nu poate fi descărcată din străinătate. De asemenea, trebuie să existe concordanţă între datele introduse la programare/RENV şi datele pe care le introduceţi pentru descărcarea adeverinţei, mai precizează sursa citată.

Referitor la eventualele erori care pot apărea, CNCAV spune că acestea pot apărea din cauza următoarelor probleme:

programarea s-a făcut de către angajator şi acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituţiei respective

persoana s-a programat singură pe platformă şi nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinţei

informaţiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare şi aceste date au fost greşit introduse.

„Descărcarea Adeverinţei electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greşită la introducerea celor două şiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informaţiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, precizează CNCAV.

Citeşte şi Cum a ajuns România de pe primele locuri în topul ţărilor UE la campania de vaccinare la coada clasamentului