Cum poți dezgheța rapid parbrizul mașinii cu un simplu truc

Iarna și-a intrat în rol, iar temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, lucru care nu îi bucură deloc pe șoferii care se vor trezi cu parbrizul mașinii înghețat.

20 dec. 2022, 13:46
Cum poți dezgheța rapid parbrizul mașinii cu un simplu truc
Cum dezgheți parbrizul rapid

Temperaturile sunt tot mai aproape de pragul înghețului, ceea ce le va crea probleme mai ales șoferilor care folosesc mașina în timpul dimineții. Parbrizul mașinii este ușor de curățat dacă ai la îndemână acest truc simplu. Este ieftin și sigur.

Citește și: Cum îți păstrezi parbrizul curat cu numai 3 lei chiar și în zilele ploioase. Nu vei mai merge atât de des la spălătorie

Pe internet au circulat, de-a lungul timpului, o mulțime de metode pentru a dezgheța parbrizul, dar nu întotdeauna sunt cele mai sigure pentru vehicul. Acestea pot deteriora starea mașinii, putând inclusiv să îți fisureze parbrizul sau să îl degradeze. În timpul iernii, înainte de a pleca cu mașina, este important ca aceasta să fie pregătită de drum.

Citește și: Cât costă un bidon de lichid de parbriz de iarnă în supermarketurile din România. Prețurile nu sunt deloc mici

O soluție simplă și ieftină pentru dezghețarea parbrizului este amestecul de apă cu alcool sanitar. La un litru de apă se adaugă 300 de ml de alcool sanitar. Se recomandă ca aceasta să fie pulverizată pe parbriz, nu turnată direct pe acesta. Astfel, se va dezgheța uniform. Soluția se lasă câteva momente să acționeze. Astfel, puteți înlocui clasica racletă, care la rândul ei poate deteriora parbrizul.