Cum poţi micşora factura la curent. Acest truc te va ajuta să plăteşti mai puţin

Cum poţi micşora factura la curent. În anotimpul rece, mai exact iarna, românii sunt îngrijoraţi de sumele pe care trebuie să le plătească lunar. Acum, mai mult ca niciodată, pentru că energia electrică s-a scumpit.

11 dec. 2021, 23:48
Cum poţi micşora factura la curent. Acest truc te va ajuta să plăteşti mai puţin

Cum poţi micşora factura la curent. Gospodinele au fost cele care au găsit soluţia salvatoare, prin care ajung să plătească mai puţin la energie electrică. De exemplu, atunci când gătesc la cuptorul cu microunde în locul celui clasic economisesc 70% din energie, iar atunci când gătesc folosind un capac consumă cu 25% mai puțin.

Citeşte şi: Pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul ieftin pe care trebuie să-l încerci neapărat în această iarnă. Vei fi surprins când vei primi factura la gaze

Pentru a plăti cât mai puțin posibil, specialiștii sfătuiesc românii să cumpere aparate electrocasnice ce poartă eticheta energetică ++.

Cum poţi micşora factura la curent

Pentru a economisi la factură, specialiștii sunt de părere că este foarte important sa urmati o serie de obiceiuri atunci când gătim.

Frigiderul consumă cea mai multă energie din casă, aproximativ 30% din consumul total. De aceea, este esențial să închideți ușa foarte bine, de fiecare dată când nu mai folosiți refrigeratorul, pentru a nu consuma foarte mult curent.

Aragazul electric consumă foarte mult curent. De aceea, este indicat să folosiți plite cu inducție, deoarece sunt mai rapide și mai eficiente decât plitele ceramice convenționale, consumând cu 20% mai puțină energie electrică decât cele din urmă.

Mașina de spălat consumă multă energie electrică. Pentru a economisi energie, este indicat să se folosească la maximum de capacitatea mașinii de spălat. Atunci când nu o umpleți, nu uitați să folosiți programe care nu depășesc o temperatură de 40 de grade.

Mașina de spălat vase vă permite să economisiți multă apă și energie electrică. Ori de câte ori folosiți masina de spalat vase, nu uitați să faceți acest lucru atunci când aparatul este plin cu veselă, utilizând programe scurte sau ecologice.