Cum poţi să afli dacă firma Cambridge Analytica are datele tale de pe Facebook

Publicat: Vineri, 13 Aprilie 2018 20:57 // Actualizat: Vineri, 13 Aprilie 2018 20:57 // Sursa: romaniatv.net

Numeroase persoane care se întreabă dacă postările, fotografiile sau mesajele lor se află printre cele ale celor 87 de milioane de utilizatori Facebook ale căror date au fost culese de firma de consultanţă Cambridge Analytica pot acesa linkul https://www.facebook.com/help/1873665312923476?helpref=search&sr=1&query=cambridge sau accesa centrul de ajutor Facebook pentru a afla răspunsul la această întrebare, scrie DPA.

Facebook a început să-şi notifice utilizatorii afectaţi de acest scandal.

Centrul de ajutor Facebook se află sub semnul întrebării, în bara de de meniu, în partea dreaptă, sus, a paginii Facebook, unde se poate introduce în câmpul de căutare cuvântul "Cambridge".

Astfel se poate afla dacă datele paginii utilizatorului respectiv au fost împărtăşite cu Cambridge Analytica prin intermediul aplicaţiei "This Is Your Digital Life" sau a prietenilor de pe reţeaua de socializare.

Însă căutarea la centrul de ajutor nu furnizează nicio altă informaţie.

În cazul în care utilizatorul respectiv sau prietenii săi au folosit aplicaţia la un moment dat, nu există vreo modalitate de a şterge acele date.

Iar Facebook vorbeşte în mod explicit doar despre această aplicaţie şi nu există nicio altă cale de a afla dacă alţi dezvoltatori au recurs la acelaşi mod de a accesa informaţiile utilizatorului respectiv sau ale prietenilor lui.

Citeşte şi CEO-ul interimar al Cambridge Analytica Alexander Tayler demisionează. Datele lui Zuckerberg, vândute companiei

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cambridge Analytica date Facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H