Cum poţi să iei coronavirus chiar dacă stai izolat în casă. Sfaturi importante pentru a te proteja de COVID-19

Riscul de contaminare cu coronavirus este foarte mare, chiar dacă stăm în casă şi nu intrăm în contact cu nimeni. Orice obiect atins prezintă un potențial pericol de infectare cu COVID-19, iar o scurtă ieșire pentru aprovizionare este, la rândul ei, riscantă. 

31 mart. 2020, 08:14

Potrivit unui studiu, chiar și atunci când cumpărăturile sunt făcute cu mănuși te poți infecta, iar fructele, legumele, ambalajele etc. pot fi periculoase. Este foarte posibil ca persoane infectate cu COVID-19 să le fi atins înaintea ta, iar noul coronavirus poate rămâne până la 4 zile pe o suprafață solidă. În acest interval de timp, intrînd în contact cu o suprafață infectată – sau cu un produs pe care l-ai achiziționat de la magazin – te poți infecta și tu.

Sfaturi importante pentru a te proteja de COVID-19

Spălați-vă mâinile de multe ori;

Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;

Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;

Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;

Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;

Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;

Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;

Produsele „MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile.

Citeşte şi Fiica unui bărbat mort din cauza coronavirusului la Suceava, mărturie cutremurătoare: „Le-au dat ordine să-l ducă direct la groapă”