Cum poţi să scapi DEFINITV de balonare

Balonarea îţi dă mari bătăi de cap după fiecare masă copioasă? Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de senzaţie de ghiftuială, mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă. 

13 nov. 2015, 14:58
Cum poţi să scapi DEFINITV de balonare

» Mănâncă mai mult pepene roșu

Consumând fructe precum pepenele roșu, ananasul şi pepenele galben, poți preveni balonarea, mulțumită nivelului crescut de apă din alimente, dar și al excesului de potasiu.

» Soarbe apa, nu o bea cu înghițituri mari

O cantitate mică de apă în mod regulat pe parcursul întregi zile poate menține în parametri normali nivelul apei din organism. Dacă nu bei suficientă apă pentru o perioadă mai lungă de timp, iar apoi consumi o cantitate foarte mare de apă pe nerăsuflate, nu faci decât să provoci balonarea și disconfortul.

Citeşte şi: Cum să scapi în mod natural de balonare

» Mănâncă puţin şi des

Acest lucru este valabil în catul tuturor produselor alimentare. Mâncând puțin și des reușești să menții sub control nivelul de zahăr din sânge și nu te vei mai simți niciodată ghiftuit. În plus, gustările sănătoase pot gestiona senzaţia de foame astfel încât să poți lua decizii mai inteligente când vine vorba de alimentaţie.

» Renunță la guma de mestecat și consumă dropsuri mentolate

Mestecatul gumei nu face decât să îţi creeze goluri de aer în stomac, proces ce duce implicit la balonare. În loc de gumă de mestecat, optează pentru dropsuri de mentă, care te pot ajuta, de cele mai multe ori, să îţi relaxezi stomacul.

» Consumă cafea neagră

Consumată în cantităţi moderate, cofeina te poate ajuta considerabil atunci când vine vorba de balonare. Produsele lactate favorizează apariţia balonării şi flatulenţei, motiv pentru care este de preferat să le eviţi, în mod special dimineaţa, înainte de o întâlnire importantă sau când eşti stresat.

Citeşte şi: Balonare, vărsături, intestine inflamate şi chiar şi cancer de colon, de la o singură băutură

» Consumă băuturi diuretice

Sucul de afine este unul dintre cele mai bune diuretice de pe piață. Infectiile urinare pot fi tratate mult mai ușor atunci când consumi băuturi diuretice. Mai mult decât atât, acestea asigură un tranzit intestinal mai rapid si te scapă de balonare. Desigur, poţi apela cu încredere la ceaiurile diuretice, precum ceaiul verde sau cel negru, care sunt, de asemenea, un bun înlocuitor al cafelei. 

» Fă cât mai multă mișcare

Lenevitul la piscină, deși este o activitate plăcută, nu îți ajută foarte mult organismul să lupte împotriva balonării. Decât să stai pe marginea piscinei, mai bine alergi în parc pentru 25 de minute în fiecare zi.