Cum poţi să-ţi faci singură cel mai hidratant gel de duş

Dacă îți dorești o piele fină ca mătasea, care în același timp să fie și hidratată și luminoasă, atunci cea mai bună variantă este aceea de a-ți prepara chiar la tine acasă gelul de duș ideal.

RomaniaTV.net
11 dec. 2017, 07:41
Cum poţi să-ţi faci singură cel mai hidratant gel de duş

Poate că în viață nu este totul doar lapte și miere, însă poți să beneficiezi de nutrimenții esențiali atât din miere cât și din uleiul de cocos de exemplu.

Dacă produsele din comert sunt prea dure pentru pielea ta, pentru a nu risca să te confrunți cu diferite probleme ulterior, alege să îți faci propriul gel de duș utilizând ingrediente naturale.

Uleiul de cocos îți protejează pielea

Un produs atât de simplu dar care are atât de multe întrebuințări încât nu știu dacă există vreo nevoie a organismului uman pe care acest produs să nu o satisfacă.

Și unde mai pui că nici nu este scump. Încă de la prima picătură de ulei de cocos aplicată pe pielea ta, acaesta va deveni mult mai hrănită, hidratată și plină de prospețime.

Citeşte şi Alimentul MINUNE, bun la TOATE, pentru uz intern şi extern

Gelul de duș prezentat în acest articol, pe lângă uleiul de cocos ai nevoie și de miere. Ideal ar fi să folosești o miere crudă deoarece aceasta are proprietăți extraordinare de a trata rănile și cicatricele de la nivelul pielii, contribuind totodată și la elasticitatea sa, eliminând toți microbii de la suprafața pielii, fiind un real antimicrobian.

Uleiul esențial are proprietăți antiseptice

Pe lângă uleiul de cocos și mierea de albine, ai nevoie de un săpun lichid din ulei de măsline care are o acțiune blândă și nu este deloc toxic. În plus, uleiurile esențiale au adesea proprietăți antibacteriane, ajută la curățarea pielii, o parfumează și vindecă dacă este cazul.

Datorită proprietăților antioxidante ale acestor 3 produse, îți vei proteja pielea de acțiunea radicalilor liberi.

Cum se prepară gelul de duș

Topește un sfert de cană de ulei de cocos, adaugă apoi 1 linguriță de vitamine E, un sfert de cană de miere de albine și 10 picături de ulei esențial, cel pe care îl preferi tu.

Amestecă aceste ingrediente până când se omogenizează și apoi adaugă treptat o jumătate de cană de săpun lichid pe bază de ulei de măsline.

Citeşte şi Descoperă uleiurile esenţiale pentru a avea un păr sănătos

La final lasă un pic să se răcească, pune conținutul într-o sticlă și lasă-l acolo până la prima folosire.

Acest produs astfel preparat poate fi păstrat în casă și folosit timp de maxim 6 luni.

Dacă vrei să obții un produs mai consistent poți să îi adaugi la final înainte de a opri focul puțină sare de mare sau chiar glicerină vegetală.

Poți să folosești orice fel de ulei esențial, ba chiar este indicat să le diversifici, astfel vei putea beneficia de mai multe arome.

Citește și: Măști antirid preparate în casă 


loading...