Cum prevenim următoarele pandemii. Soluțiile neașteptate ale lui Bill Gates: „E o descoperire uriașă”

Bill Gates, fondatorul Microsoft, explică care e cea mai bună soluție pentru a scăpa mai ușor de pandemiile viitoare.

27 ian. 2021, 15:47
Cum prevenim următoarele pandemii. Soluțiile neașteptate ale lui Bill Gates: „E o descoperire uriașă”

Bill Gates spune că e foarte încrezător în această variantă și că toată populația lumii ar trebui să investească în ea.

„Cu toții vrem să ne întoarcem la vremurile de dinaintea pandemiei de coronavirus. Dar există o zonă la care sper să nu ne întoarcem niciodată: automulțumirea noastră legată de pandemie. Putem depăși focarele de boli infecțioase. Până la următoarea pandemie, cred că putem avea ceea ce se numește „platforme de diagnosticare”. Pot fi implementate rapid, costă puțin și testează 20% din întreaga populație în fiecare săptămână. De asemenea, vrem să primim tratamente mult mai repede data viitoare. Unul dintre cele mai promițătoare sunt anticorpii monoclonali. Acești anticorpi fabricați se prind de virus și îl scoate din acțiune, exact așa cum face sistemul tău imunitar. Și poate reduce rata de decese cu până la 80%”, a spus Bill Gates.

Miliardarul e de părere că vom dezvolta noi vaccinuri mult mai repede, în mare parte datorită acestei platforme, mRNA.

„mRNA se va dezvolta rapid și va genera costuri mai puține. Acesta e o uriașă descoperire. Pentru a opri pandemiile viitoare cât mai rapid, trebuie să fim capabili să detectăm focarele de boli de îndată ce apar oriunde în lume.

Și pentru asta e nevoie de un sistem de alertă global. Dacă se dovedește că e un nou agent patogen infecțios, atunci avem nevoie de un grup de experți în boli infecțioase care răspund la acțiune. Gândiți-vă la ei ca la niște pompieri ai pandemiei, care își folosesc abilitatea pentru a crește capacitatea rapid. Vor merge oriunde există o problemă. Pentru a opri următoarea pandemie vom avea nevoie de investiții uriașe. Dar mă gândesc la acest lucru ca la cea mai bună poliță de asigurare pe care omenirea o poate cumpăra”, a mai spus Bill Gates.

Bill Gates spulberă teoriile conspiraţiei despre pandemia COVID-19. „Sunt nebuneşti şi dăunătoare”

Bill Gates spulberă teoriile conspiraţiei despre pandemia COVID-19. Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, fondatorul Microsoft a declarat că milioane de mesaje şi „teorii nebuneşti ale conspiraţiei” despre el şi dr. Anthony Fauci, director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite, au luat amploare, cel mai probabil, din cauza temerilor legate de răspândirea pandemiei de coronavirus, în combinaţie cu amploarea reţelelor de socializare.

„Nimeni nu ar fi anticipat că eu şi dr. Fauci vom fi atât de evidenţiaţi prin aceste teorii atât de dăunătoare. Sunt foarte surprins de acest lucru. Sper că dispară”, a declarat Bill Gates pentru Reuters.