RĂNIŢII din accidentul din Apuseni puteau fi găsiţi într-o ORĂ: ŞASE MODURI prin care se putea ajunge la EPAVĂ

Pasagerii avionului prăbuşit în Apuseni puteau fi salvați dacă măcar una din cel puțin patru instituții ar fi funcționat corect. STS, SRI, Poliția Română și ROMATSA aveau tehnica necesară pentru o localizare exactă, informează România TV.

RomaniaTV.net
22 ian. 2014, 08:49
RĂNIŢII din accidentul din Apuseni puteau fi găsiţi într-o ORĂ: ŞASE MODURI prin care se putea ajunge la EPAVĂ

1.STS, LOCALIZARE PE BAZA APELURILOR LA 112

STS putea face o localizare exactă pe baza apelurilor la 112. Apelul de la 16.16 a fost preluat de două antene GSM ceea ce ar trebui să reducă mult aria de căutare. Dacă ar fi fost 3 celule, situația ar fi fost una de rutină.

2.ROMATSA NU A IDENTIFICAT SEMNALUL DE URGENȚĂ EMIS PRIN ELT

Avionul putea fi localizat prin satelit de Romatsa. Fiecare aeronavă are un dispozitiv, ELT, care emite un semnal radio în situații de urgență. Semnalul ajunge la un satelit, mai trebuie doar ca autoritățile să îl și recepționeze.

Citeşte şi ULTIMELE SECUNDE înainte ca avionul pilotat de ADRIAN IOVAN să se prăbuşescă. Ce a văzut un SUPRAVIEŢUITOR

3.POLIȚIA, DISPOZITIV PENTRU GĂSIT INFRACTORI, NU VICTIME

Poliția Română are un dispozitiv DOS care detectează semnalul GSM al telefoanelor chiar și în condiții de relief greu. E folosit cu succes în cazul infractorilor care se ascund. Dispozitivul este portabil și ar fi putut identifica cu ușurință locul unde a căzut avionul pentru că telefoanele pasagerilor au funcționat ore bune. Polițiștii aveau nevoie de autorizație de la judecători.

4.APLICAȚIILE SMARTPHONE FOLOSITE DE MEDICUL ZAMFIR

Aplicațiile de smartphone ar fi putut salva viețile tuturor. Medicul Zamfir a povestit că au folosit o aplicație de pe un smartphone, o hartă, și au comunicat coordonatele. Nimeni nu le-a înțeles.

Citeşte şi ACCIDENT AVIATIC: Mărturiile medicilor care au ajuns primii la epavă

5.SEMNAL 3G, BUN ȘI PENTRU INTERNET

În zonă exista chiar și semnal 3G, mult mai puternic decât semnalul clasic de GSM. Mai mult, pasagerii puteau folosi chiar și internetul.

6.SRI ȘI STS POT LOCALIZA TELEFOANELE CU GPS

Telefoanele aveau sistem GPS. Semnalul putea fi interceptat atât de SRI, cât și de STS.

Citeşte şi ACCIDENTUL AVIATIC din Munţii Apuseni: Răniţii aveau dureri extraordinare, erau complet îngheţaţi şi în şoc

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

CITEŞTE ŞI: Fratele tinerei care a murit în tragedia din Apuseni: Am aflat de la televizor şi de pe internet de accident