Cum putem recunoaşte dacă avem tromboză. Simptomele la care trebuie să fim atenţi dacă ne-am vaccinat cu serul AstraZeneca!

Agenția Europeană a Medicamentului a venit cu o serie de recomandări. Pe listă sunt trecute semnele la care ar trebui să fie atenți cei care au optat pentru vaccinul AstraZeneca.

08 apr. 2021, 13:18
Cum putem recunoaşte dacă avem tromboză. Simptomele la care trebuie să fim atenţi dacă ne-am vaccinat cu serul AstraZeneca!

Cum putem recunoaşte dacă avem tromboză. Astfel, cei care s-au vaccinat cu prima doza a serului de la Astrazeneca este necesar să consulte imediat un medic în caz că apar următoarele semne.

Cum putem recunoaşte dacă avem tromboză. Simptomele la care trebuie să fim atenţi dacă ne-am vaccinat cu serul AstraZeneca!

Printe simptome se află: dificultățile de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață.

Alte reacții adverse ar mai fi: petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte parti decât la locul injecției.

Acestea ar putea fi semnele unei tromboze care pot apărea în primele doua săptămâni după vaccinare. Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat așadar că rapelul cu AstraZeneca vă fi anulat pentru persoanele care au dezvoltat tromboze după prima doza, spune Antena 3.

Valeriu Gheorghiţă anunţă că va avea loc o şedinţă comună la nivel european pentru revizuirea recomandărilor făcute de Agenţia Europeană a Medicamentului în privinţa vaccinului produs de AstraZeneca.  Reamintim că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat, miercuri, că formarea unor cheaguri de sânge este necesar să fie înregistrată drept un efect secundar ”foarte rar” al vaccinului AstraZeneca-Oxford, relatează AFP.

„Vom avea o şedinţă cu toţi reprezentanţii instituţiilor responsabile de această decizie pentru revizuirea recomandărilor efectuate astăzi de Agenţia Europeană a Medicamentului, vedem o adaptare a datelor menţionate în rezumatul caracteristicilor produsului. Nu vă ascund faptul că în această seară va avea loc o şedinţă comună la nivelul tuturor statelor membre cu sistemele de sănătate, cu miniştrii Sănătăţii şi sperăm ca de această dată să fie o decizie comună a tuturor statelor membre pentru a avea o abordare integrată, aşa cum ne-am dorit-o de la început, fiind vorba în cazul de faţă despre campania de vaccinare împotriva COVID-19 în care România face parte din acest demers european şi de aceea ne dorim o abordare comună a tuturor statelor membre. Cred că este o decizie aşteptată pentru toată lumea”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă anunţă o şedinţă pentru revizuirea recomandărilor făcute de EMA privind vaccinul AstraZeneca. Ce spune şeful campaniei de vaccinare