Cum putem să ne preparăm unt de arahide în casă

O gustare sănătoasă şi hrănitoare este untul de arahide. Cu toate acestea, cel pe care îl găsim în comerţ conţine foarte multe grăsimi hidrogenate, care sunt extrem de nesănătoase, dăunând arterelor şi inimii, scrie eva.ro.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 14:42
Cum putem să ne preparăm unt de arahide în casă

Grăsimile hidrogenate trebuie evitate, deoarece duc la creşterea colesterolului rău şi dăunează creierului, mărind riscul de îmbolnăvire cu Alzheimer şi Parkinson. Mai mult, aceste grăsimi duc la dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2 sau la apariţia obezităţii.

Arahidele crude conţin grăsimi care protejează inima şi care contribuie la o bună funcţionare a organismului. O variantă sănătoasă a untului de arahide este cel din arahide crude, însă nu are acelaşi gust aromat ca cel al alunelor prăjite. O altă variantă ar fi aceea a arahidelor fără coajă, care pot fi coapte la cuptor, timp de 15 minute. Puteţi face şi un mix între arahidele coapte şi cele crude.

Unt de arahide preparat în casă

Ingrediente:

– 500 grame de arahide (jumătate coapte, jumătate crude)
– 1, 2 linguri de miere de albine
– 4, 5 linguri de ulei de in sau de cânepă presat la rece
– puţină sare de mare

Arahidele şi sarea se amestecă în robotul de bucătărie până se obţine o pastă cremoasă. Apoi, se adaugă şi uleiul. După ce au fost toate ingredientele amestecate, crema se pune într-un bol, unde se amestecă cu mierea, cu ajutorul unei spatule.

O altă variantă delicioasă este un smoothie cu lapte de migdale, o banană şi o lingură de unt de arahide.