Cum putem slăbi sănătos. Psihonutriţionistul Iuliana Dabija dezvăluie metoda: „Poți să mănânci orice. Altceva e important”

Cum putem slăbi sănătos. Psihonutriţionistul Iuliana Dabija dezvăluie metoda prin care trebuie să fii atent la cantitate de mâncare și să ții cont de unul dintre cei mai importanți indici, deficitul caloric

12 oct. 2022, 11:22
Cum putem slăbi sănătos. Psihonutriţionistul Iuliana Dabija dezvăluie metoda: „Poți să mănânci orice. Altceva e important”
Psihonutriţionistul Iuliana Dabija spune cum putem slăbi sănătos

Cum putem slăbi sănătos. Iuliana Dabija afirmă că tot procesul de slăbire ține în special de acel deficit caloric de care trebuie să ții cont. „Dacă cineva simte că pentru el funcționează varianta asta de a avea o chestie scrisă, un plan scris în tu ai nevoie de 3 mese pe zi sau gustări, fără gustări. Pot să fac lucrul ăsta. Și mai este varianta în care sunt oameni care vor să aibă o legătură permanentă, în sensul o consiliere personală actualizată.

Adică eu vreau să mănânc în oraș, îmi place să mănânc la restaurant. Sunt un om care îmi place să mă tratez și fără niciun fel de problemă pot să mănânc la restaurant”. Lucrurile sunt foarte simple, primesc poze, primesc informații și zic „băi, am văzut, ai mâncat astăzi lucrurile astea, ești liber, om de business și vrei să mănânci ce vrei tu și țin control lucrurile astea. Funcționează extraordinar de bine.

Adică libertatea aia de a face ce vrei tu, de a mânca ce vrei tu, să n-apară frustrarea că ai o chestie scrisă, dar oamenii funcționează diferit. Unul trebuie să se uite, să-și cântărească, sau omul care vrea să mănânce ce simte și să slăbească în același timp.

Nu e niciun secret, e vorba de un deficit caloric. E simplu. Adică cât ard eu și cât introduc în corp. E o balanță. Dacă tu arzi mai mult decât introduci în corp vei fi în deficit caloric și slăbești. Dacă tu ești omul care ești sedentar, mănânci și calorii peste măsură o să se creeze un dezechilibru”, a declarat psihonutriționistul Iuliana Dabija, pentru Gândul.ro.

Citeşte şi: Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă

Cum putem slăbi sănătos

Întrebată cum cum reușește să slăbească un pacient care are libertatea de a mânca ce dorește, Iuliana Dabija spune: „În realitate, mănâncă ce vrea, dar e vorba de cantitate. Adică eu dacă îi spun că poate să mănânce ce vrea și am o notificare zilnică la nu știu câte ore despre ceea ce mănâncă, el își dă seama acolo. Eu astăzi am fost la restaurant și am mâncat paste. Pe seară clar n-o să am ocazia să mănânc paste și o mănânc o salată sau o să mănânc ceva mult mai light.

Nu e vorba că ceva rău, e vorba că se creează la un moment dat un mic dezechilibru acolo și poți să slăbești liniștit cu aceeași mâncare. Se poate slăbi în foarte multe moduri, da, trebuie să vezi mai departe ce vrei să faci cu corpul ăla, de câtă energie ai nevoie.

Poți să mănânci orice. E foarte importantă cantitatea și acel deficit, adică acea valoare, acea balanță energetică, câte calorii ard, câte calorii introduc, pot slăbi cu absolut orice”.