Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă

Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok. Senzaţia de balonare este o condiţie în care abdomenul superior se simte plin şi întărit şi arată umflat. Apare când există gaze în exces în stomac sau intestin.

03 oct. 2022, 18:01
Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok. Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă
Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok

Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok. Una dintre cele mai recente tendințe care a apărut pe TikTok este „dușul intern”. Amestecul, preparat din 2 linguri de semințe de chia, un pahar de apă și un strop de suc de lămâie, a fost creat pentru prima dată de chiropracticianul Daryl Gioffre, care a împărtășit această băutură de detoxifiere în timpul apariției sale într-un episod al podcastului The Skinny & Confidential, potrivit Health.

Băutura pentru balonare care a devenit virală pe TikTok

Gioffre a recomandat să lăsați semințele de chia să stea în apă timp de aproximativ cinci minute și apoi să le beți pe stomacul gol pentru a obține o „eliminare naturală” printr-o „băutură care ameliorează constipația” pentru a trata balonarea, printre alte probleme.

Experții confirmă faptul că toate cele trei ingrediente au beneficii pentru sănătate. Semințele de chia sunt bogate în fibre și, prin urmare, favorizează tranzitul digestiv. Lămâia promovează un microbiom intestinal sănătos și poate reduce concentrațiile maxime de glucoză din sânge, iar apa este, desigur, esențială pentru eliminarea toxinelor din organism. Cu toate acestea, aceste ingrediente singure nu reprezintă o soluție miraculoasă pentru problemele digestive și ar trebui să completeze o abordare mai holistică, care să cuprindă schimbări generale ale dietei și ale stilului de viață.

Citeşte şi: Cum să scapi de balonare. Remedii naturale, fără pastile de la farmacie

Consumul excesiv de semințe de chia poate duce la obstrucția tractului gastrointestinal uman și la anafilaxie. În plus, site-ul susține că nu există „nicio dovadă” că semințele de chia pot detoxifica singure organismul sau vindeca simptomele mahmurelii provocate de alcool.

Într-un interviu pentru Food Network, dieteticianul înregistrat Toby Amidor a explicat că a consuma prea multe semințe de chia poate duce, de fapt, la deranjarea stomacului dacă nu ești obișnuit cu ele, agravând constipația și balonarea. Pentru a vă bucura de beneficiile semințelor de chia, Amidor a sfătuit să începeți cu ele „într-un volum mult mai mic cu apă și să le creșteți„. Când vine vorba de ameliorarea balonării și de detoxifiere, există și alte metode care pot comporta mai puține riscuri.