Cum reduci instant retenţia de apă

Ești una dintre persoanele care se confruntă des cu balonarea şi retenţia de apă? Acestea pot fi cauzate de anumite alimente mâncate sau de procesul hormonal. Indiferent care este cauza, sunt inconfortabile și trebuie tratate cât mai repede.

RomaniaTV.net
26 oct. 2016, 10:01
Cum reduci instant retenţia de apă

Pentru a reduce retenția de apă trebuie să bei mai multe ceaiuri care au proprietăți diuretice. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor care s-au acumulat de-a lungul timpului în organism, tot ele fiind cele care duc la balonare.

Primul pas pentru reducerea retenției de apă este evitarea obiceiurilor alimentare care cauzează reținerea lor de către organism. Cheia constă în reducerea consumului de sare din alimentație, dar și a altor alimente care o conțin într-un fel sau altul.

Acestea sunt:

– Brânza

– Mâncarea picantă

– Măslinele

– Alunele cu sare

– Sosurile

– Pizza și alte mâncăruri tip fast-food

Citeşte şi  Când trebuie să bei apă RECE şi când să bei apă CALDĂ

Iată cum să reduci în mod natural retenția de apă:

Mai puțin sodiu și mai mult potasiu

Sarea trebuie eliminată din alimentația zilnică. În schimb, poate fi consumată în cantitate mică sarea de mare. Aceasta conține și alte minerale, cum este potasiul, care ajută la menținerea unui echilibru în organism. De asemenea, trebuie mâncate alimente bogate în potasiu. Acestea sunt: avocado, alune (fistic, alune de pădure, alune fără sare), legume, quinoa, spanac, nucă de cocos, banană.

Bea mai multă apă

Chiar dacă pare contradictoriu, băutul de mai multă apă ajută la eliminarea lichidelor din corp. Aceasta este una dintre condițiile principale. Trebuie băută mai multă apă și, dacă se poate, pe stomacul gol. Începe să bei 2-3 pahare înainte de micul dejun, 3 până la prânz și alte 2 după-amiază.

Mănâncă supă de ceapă și țelină

Supa este perfectă pentru zilele răcoroase. Pe lângă faptul că au proprietăți diuretice, ajută și la eliminarea toxinelor din organism. Supa de țelină și ceapă oferă cele mai bune rezultate, fiind legumele cele mai eficiente în acest caz.

Bea ceai verde

Cel mai simplu mod prin care poți reduce retenția de apă este bând multe ceaiuri. Cel mai eficient este ceaiul verde, care este bogat în antioxidanți și are efect diuretic. Este recomandat să fie băut dimineața.

Dieta-fulger cu murături „topește” 2 kg în 3 zile


loading...