DAR NUNTĂ 2022. Cum refuzi politicos dacă nu vrei să mergi la nuntă. Cu aceste replici, riscul ca mirii să se supere este minim

Nunta este unul dintre cele mai frumoase momente din viaţa unei persoane, însă, dacă este să fim sinceri, acest eveniment poate fi cu adevărat stresant pentru cei care, din diverse motive, fie nu vor, fie nu pot să participe.

23 iun. 2022, 14:22
DAR NUNTĂ 2022. Cum refuzi politicos dacă nu vrei să mergi la nuntă. Cu aceste replici, riscul ca mirii să se supere este minim

Cum refuzi politicos dacă nu vrei să mergi la nuntă. Cei care, din diverse motive, nu pot sau nu vor să meargă la o nuntă la care sunt invitaţi au posibilitatea să se eschiveze în mod elegant, astfel încât şansele să-i supere pe miri să fie minime. Trebuie să ştii că, dacă nu ești apropiat de cuplu, nu e nevoie să dai prea multe justificări pentru refuzul tău. Dacă refuzi prin intermediul unui bilet de răspuns sau al unui e-mail, ar trebui să fie personal și să reflecte relația ta cu cuplul.

Cum refuzi politicos dacă nu vrei să mergi la nuntă

Iată, aşadar, cum trebuie să abordezi problema refuzului de a participa la nuntă în mod elegant:

„Mă bucur enorm pentru voi și vă urez cea mai frumoasă zi din viața voastră. Din păcate, nu voi putea fi prezent/ă, însă vă transmit cele mai călduroase gânduri și felicitări”.

„Îți mulțumesc enorm pentru invitație. Înseamnă foarte mult pentru mine. Din păcate, nu pot ajunge, însă sunt convinsă că veți fi cei mai frumoși miri. Să vă distrați pe cinste și să aveți o viață superbă împreună!”

„Îmi sunteți foarte dragi și țin la amândoi. Vreau să vă urez casă de piatră și să vă bucurați la maximum de cea mai frumoasă zi a vieții voastre. Cu tristețe vă spun că nu voi putea fi alături de voi în această zi, însă abia aștept să ne vedem și să îmi povestiți totul! Îmbrățișări”.

Cazuri concrete

Iată câteva cazuri concrete de persoane care au refuzat politicos invitaţiile la nuntă:

„A trebuit să refuz de mai multe ori. De fiecare dată, le-am spus că îmi pare foarte rău că nu pot ajunge și că mi-aș fi dorit să nu ratez acea zi importantă din viața lor. De asemenea, le-am explicat că am încercat toate variantele, dar că nu am putut găsi nicio soluție pentru a putea veni la ceremonie și petrecere”.

„Când trebuie neapărat să refuz o invitație, bifez varianta care desemnează răspunsul negativ, iar după aceea trimit cuplului o mică scrisoare personalizată în care le urez tot ce este mai bun și îmi cer scuze pentru că nu pot participa”.

„Le-am trimis un bilețel în care mi-am exprimat regretul alături de un buchet de flori”.

„A trebuit să refuz de multe ori să merg la nunți pentru că am foarte mulți verișori. De obicei, sunt foarte sinceră și le spun că nu-mi permit să cumpăr biletul de avion pentru a ajunge în locația stabilită. Nimeni nu s-a supărat pe mine până acum”, notează eva.ro.

Citeste si EXCLUSIV George Simion, detalii despre nunta la care a invitat toţi românii: „Nu e cu dar. O să avem, mici, proţap, fiecare ia ce vrea”. Care ar fi cel mai frumos cadou pentru preşedintele AUR

S-a mărit darul la nuntă! Câţi bani trebuie să scoţi din buzunare anul acesta

Anul acesta românii vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare la nunţi. Motivul îl reprezintă scumpirile din ultima perioadă.

Suma pe care trebuie să o dai la nuntă este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Dacă acesta a costat 250 de lei, ar trebui să oferiţi ca dar minimum 500 de lei de persoană.

De regulă, părinţii, naşii, fraţii şi prietenii apropiaţi vor da mai mult decât un invitat obişnuit. De exemplu, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 de lei de persoană. Şi rudele apropiate dau mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. În cazul în care vei merge cu partener/parteneră, suma se va dubla, scrie cancan.ro.

De asemenea, se ţine cont şi de locaţie, dar şi de muzică. Totuşi, trebuie să luaţi în considerare şi propriile venituri.

Citeste si Tinerii care vor să se căsătorească vor putea face nuntă în post, cu dispensă de la Mitropolie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorii miri