Cum reușește să trăiască Marina Voica la onorabila vârstă de 86 de ani: „Nu am pensie de la stat, primesc o indemnizație de merit”

Marina Voica este una dintre cele mai emblematice voci din muzica românească. Cu toate acestea, ea nu beneficiază de o pensie din partea statului. Iată de unde are bani să supraviețuiască.

25 sept. 2023, 11:24
Cum reușește să trăiască Marina Voica la onorabila vârstă de 86 de ani: „Nu am pensie de la stat, primesc o indemnizație de merit”
Cum reușește să trăiască Marina Voica la onorabila vârstă de 86 de ani: „Nu am pensie de la stat, primesc o indemnizație de merit”

Marina Voica, ajunsă la vârsta admirabilă de 86 de ani, continuă să fie plină de entuziasm și bucurie, așa cum a fost de când o știm. Chiar dacă trăiește o viață liniștită, reușind să se bucure de fiecare zi, după o carieră impresionantă care a durat timp de cinci decenii, este important de menționat că Marina Voica nu beneficiază de o pensie de la stat.

Citește și: Motivul pentru care Marina Voica și Horia Moculescu nu au reușit să formeze un cuplu: „Marina avea un farmec absolut și o senzualitate ce-o făcea mult mai atrăgătoare. Știa de atunci că țineam la ea”

Atunci când vorbim despre cele mai iubite și emblematice voci din istoria muzicii românești, numele Marinei Voica se numără printre cele mai recunoscute și semnificative. Potrivit informațiilor de la libertatea.ro, artista își asigură traiul din pensia de urmaș, pe care o primește în urma decesului soțului ei, doctorul Viorel Teodorescu.

„Sunt bine, fericită și o duc bine, vă mulțumesc! Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat, am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit, datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială”, a declarat Marina Voica, conform sursei citate.

Artista locuiește de câțiva ani pe o proprietate superbă din Breaza, unde are o casă. Marina Voica se declară mulțumită cu viața ei, spunând că nu are regrete.

„Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră. Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața”, a spus Marina Voica, conform sursei ctate.

Artista a mai vorbit, de curând, despre cel mai mare viciu al său. Cu toate că a ajuns deja la 86 de ani, când vine vorba de acest lucru, artista pur și simplu nu se poate abține. Ea admite că este o împătimită a shopping-ului, însă, nu orice shopping. Marina Voica își cheltuie toți banii pe haine și încălțăminte, fapt despre care spune că ar trebui să se oprească, deoarece în casa ei din Breaza lucrurile nu mai încap.

„Cumpăr online, de pe Internet, comand foarte mult, firmele mă știu deja și mai îmi aruncă provocări, reduceri. Și tot cumpăr și iar cumpăr. Mai mult cumpăr încălțăminte. Sunt bolnavă de încălțăminte! Cred că am mult peste 50 de perechi adunate, chiar o să le număr într-o zi. La câte am mi-ar mai trebui încă o casă, pentru toate acestea, încălțăminte, cadouri, rochii”, a povestit Marina Voica.

Artista spune că și-a umplut casa cu haine și încălțăminte, până când a ajuns să nu îi mai încapă:

„Casa din Breaza unde locuiesc e cam micuță acum pentru mine, mă refer că n-am unde să mai depozitez lucrurile. M-am mutat aici dintr-un apartament foarte mare din București, multe dintre lucruri, mai ales mobila masivă, le-am lăsat acolo. Când am decis să mă mut aici, la Breaza, m-am socotit că îmi vor ajunge o baie, sufragerie, un dormitor mare, o terasă foarte frumoasă și curtea. Am zis că mi-ar ajunge casa, dar uite că nu-mi mai ajunge”.

Citește și: Marina Voica regretă că nu are copii. Cu ce alte ‘dureri’ se confruntă artista: „Aş fi fost o mamă bună”


Calendar 2024
Calendar 2024