Cum s-a debarasat generalul Nicolae Ciucă pe locotenenţii lui Ludovic Orban. „Să spuneţi în presă că eu v-am cerut demisia”

În prima zi în fotoliul de premier interimar, Nicolae Ciucă i-a înlăturat de la Guvern pe apropiaţii fostului premier Ludovic Orban. Au demisionat la ordinul premierului interimar secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, adjunctul său, Costel Barbu, şeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, şi consiliera Mădălina Simion.

09 dec. 2020, 10:54
Cum s-a debarasat generalul Nicolae Ciucă pe locotenenţii lui Ludovic Orban. „Să spuneţi în presă că eu v-am cerut demisia”

Generalul Nicolae Ciucă i-a convocat pe apropiaţii fostului premier Ludovic Orban şi le-a cerut să demisioneze din Guvern, spus surse citate de Adevărul.

„De azi nu mai aveţi funcţii. Să spuneţi în presă că eu v-am cerut demisia”, le-ar fi spus generalul Nicolae Ciucă apropiaţilor fostului premier, susţin surse liberale pentru „Adevărul”. Atitudinea premierului interimar i-a deranjat pe liderii PNL, care nu văd cu ochi buni un guvern condus de Nicolae Ciucă în următorii patru ani, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Mişcare-bombă făcută de Nicolae Ciucă. L-a demis pe Virgil Guran, consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului

„Dragii mei, vă anunț că mi-am depus demisia din funcția de Secretar General al Guvernului. Le mulțumesc colegilor din echipa guvernamentală pentru buna colaborare și pentru munca depusă, le mulțumesc funcționarilor Guvernului, care și-au făcut treaba repede și bine”, a scris secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, pe pagina sa de Facebook.

Antonel Tănase a precizat că „de acum încolo îmi voi concentra atenția pentru a dezvolta proiecte la nivel de Parlament, din poziția de deputat, acele proiecte despre care v-am vorbit, de dezvoltare a Capitalei”.

„Am avut un an plin de evenimente, an în care România a trecut prin cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Cu speranța că mi-am făcut datoria așa cum trebuia, mulțumesc încă o dată echipei Guvernului Orban pentru încrederea acordată și, dragii mei, nu ne oprim aici. Voi lucra pentru NoulBucurești, așa cum mi-am asumat în campania electorală.
Urez noului Executiv succes și multă putere de muncă, cu toată încrederea că va duce România în direcția bună. Am încredere că noua echipă guvernamentală știe ce are de făcut și îi asigur de tot sprijinul meu, atât ca președinte al PNL Sector 3, cât și ca deputat de București. Echipa liberală va fi, pentru România, principalul furnizor de prosperitate și bunăstare, efort la care și eu voi pune umărul alături de colegii liberali”, a mai scris Antonel Tănase.

Ludovic Orban a demisionat luni din funcţia de prim-ministru, în locul lui fiind desemnat premier interimar generalul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării.

„În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, pe punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de această criză. De asemenea, ne vom focaliza atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021”, a declarat Nicolae Ciucă, mulțumindu-i lui Ludovic Orban ”pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru combaterea pandemiei și măsurile economice”.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă ar fi favoritul lui Iohannis pentru propunerea de prim-ministru