Mişcare-bombă făcută de Nicolae Ciucă. L-a demis pe Virgil Guran, consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului

Nicolae Ciucă vine cu o nouă decizie radicală, la scurtă vreme după ce a preluat funcţia de interimat ca premier. Acesta l-a demis din funcție pe Virgil Guran, consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului.

08 dec. 2020, 23:06
Mişcare-bombă făcută de Nicolae Ciucă. L-a demis pe Virgil Guran, consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului

Mişcare-bombă făcută de Nicolae Ciucă. Tot în decursul zilei de azi au  fost demiși și secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase și Mădălina Ileana Simion, director de Cabinet al prim-ministrului.

Mişcare-bombă făcută de Nicolae Ciucă. Când a preluat Guran funcţia de consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului

Virgil Guran, președinte al organizației județene Dâmbovița a PNL, a fost numit în funcția de consilier de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului la Cancelaria premierului Ludovic Orban la începutul lui decembrie 2019.

Nicolae Ciucă a preluat funcţia de premier interimar, luni seară, după ce Ludovic Orban a demisionat

Ludovic Orban a anunțat și-a depus mandatul de prim-ministru, luni seară, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a fost desemnat premier interimar de către președintele României.

„În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, pe punerea în aplicare a strategiei de vaccinare. Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de această criză. De asemenea, ne vom focaliza atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021”, a declarat Nicolae Ciucă, mulțumindu-I lui Ludovic Orban ”pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru combaterea pandemiei și măsurile economice”.

Ludovic Orban ar fi avut deja discuții cu câțiva lideri apropiați pentru a-și asigura susținerea în viitorul Parlament pentru șefia Camerei Deputaților. Funcția i-a fost propusă și de președintele Klaus Iohannis, în cadrul discuției de la Cotroceni.

Astfel, președintele PNL vizează a treia poziție în stat, după ce Iohannis i-a transmis că nu va fi propunerea sa pentru funcția de prim-ministru desemnat pentru formarea unei noi majorități. Ludovic Orban va negocia în numele PNL formarea majorității parlamentare alături de USR PLUS și UDMR.

Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ludovic Orban: „PNL consideră că e câștigătorul acestor alegeri. Mulțumesc tuturor românilor!”