Donald Trump în războiul audienţelor! Cât de bine s-a prezentat la primul discurs în faţa Congresului

Discursul lui Donald Trump în fața Congresului după instalarea la Casa Albă a strâns aproximativ 48 de milioane de auditori acumulați la cele 11 stații de televiziune, un număr ușor mai scăzut față de primele alocuțiuni ale președinților anteriori.

RomaniaTV.net
06 mart. 2017, 17:48
Donald Trump în războiul audienţelor! Cât de bine s-a prezentat la primul discurs în faţa Congresului

Astfel, Donald Trump a strâns 57% reacții pozitive, față de 68% reacții pozitive generate de discursul lui Barack Obama din 2009 sau 66% discursul lui George W. Bush din 2001.

Totdată audiența generată de Trump a fost mai mica, față de cei 52 de milioane de oameni care au urmarit discursul lui Obama, scrie evz.ro.

Dincolo de aceste cifre, razboiul audiențelor este unul strâns. Deși nu a reușit decât parțial să se ridice la nivelul altor președinți situația e departe de a fi proastă pentru Trump.

„Înaintea lui, când George Bush jr. s-a adresat prima dată Congresului, doar 39.790.000 de oameni erau în fata televizoarelor. Dar următoarea apariție, când a livrat discursul despre Starea Națiunii, în 2003, Bush jr. a adus în fata tv nu mai puțin de 62,06 milioane de telespectatori. Va reuși Trump să-l depășească?” se întreabă bloggerul Radu Popa pe blogul său.

„Discursul lui a fost bine interpretat, a punctat direcțiile de politică externă și a accentuat vulnerabilitățile administrației anterioare, cea care a sprijinit-o pe Hillary Clinton. A reamintit direcțiile de reformă ale sistemului de taxe și a demolat politica fiscală a UE : vrea reciprocitate la taxarea produselor UE/SUA. ”, a mai spus Radu Popa.