Cum s-a fotografiat Irina Rimes la Coloana Infinitului, după scandalul uriaş despre Brâncuşi

Publicat: Miercuri, 19 Februarie 2020 10:00 // Actualizat: Miercuri, 19 Februarie 2020 10:00 // Sursa: romaniatv.net

Miercuri se împlinesc 144 de ani de la naşterea sculptorului Constantin Brâncuşi, iar la Bucureşti şi Târgu Jiu ziua va fi marcată prin câteva evenimente speciale. Pentru Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi”, Ministerul Culturii a decis să numească un ambasador onorific, iar titlul a revenit cântăreţei Irina Rimes.

Oficialii au motivat alegerea prin dorinţa de a se adresa şi de a atrage tinerii, însă, în ultima săptămână, ea a fost subiectul disputat în mediul online, după afirmaţiile făcute despre artă şi sculptorul născut la Hobiţa.

"Arta este o oglindă în care fiecare vede ceea ce gândește”, a spus Constantin Brâncuși. Vă invit să îl sărbătorim împreună la Muzeul Național de Artă al României“, a scris cântăreața la postare.

Reacția vedetei vine după ce în ultimele zile a fost criticată de multă lume pentru că a fost aleasă ambasadoarea lui Brâncuși. Ministrul Culturii a răspuns valului de ironii după audierea de marți a vedetei. În alegerea Irinei Rimes a contat că a scris o carte, că are mulţi urmăritori pe reţelele de socializare și că a fost inclusă de Forbes în lista celor mai de succes tineri.

Dânsa, ca promotor, ne va ajuta să aducem tinerii la eveniment, iar acolo muzeografi profesionişti vor prezenta lucrările lui Brâncuşi. Promotor de eveniment nu este egal artist”, a explicat ministrul Bogdan Gheorghiu marţi.

Citeşte şi: Oana Roman, atac dur la adresa Irinei Rimes după ce a fost numită ambasadoarea Zilei Brâncuşi: "Nu o duce capul, e incultă grav"

Evenimentul „Lumea Brâncuşi mai aproape de tine!” este programat să aibă loc miercuri, la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. A fost confirmată prezenţa prim-ministrului Ludovic Orban, ambasadoarei Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, şi a lui Bogdan Gheorghiu. 

La Târgu Jiu va fi deschis pentru public Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi”, în casa Barbu Gănescu, în care sculptorul a locuit în perioada în care a lucrat la ansamblul monumental „Calea Eroilor”.

În Bucureşti, la Muzeul Naţional de Artă al României, la orele 14:00 şi 16:00, vor avea loc tururi ghidate în sala „Brâncuşi”. Ea găzduieşte lucrări ale artistului, mai puţin „Cuminţenia Pământului”, care a fost retrasă în urmă cu doi ani, după ce Ministerul Culturii, în subordinea căruia se află MNAR, nu a mai plătit asigurarea sculpturii.

Citeşte şi: Irina Rimes, prima reacţie după valul de ironii la adresa ei, legate de Ziua Brâncuşi: "După ce trece febra..."

Mihai Şora o apără pe Irina Rimes după valul de critici

Filosoful Mihai Şora i-a luat apărarea Irinei Rimes într-o postare pe contul lui personal de Facebook. Acesta condamnă jugnirile aduse căntăreţei, după valul de critici pe care l-a atras fiind numită „Ambasador al Zilei Constantin Brâncuși".

"Ce suflet schingiuit trebuie să ai ca să batjocorești un copil talentat și inteligent, scoțând din tastatură, la suprafața ecranului tău, frustrări, eșecuri personale, infirmități morale...

Am spus deja: copilul Irina are timp să învețe câte în Lună și în stele despre Brâncuși: va învăța din mers, odată cu alți copii, cu cei care o prețuiesc și cresc alături de dumneaei. Poate chiar, într-o bună zi, va compune un cântec despre Brâncuși, despre arta lui, despre zbor sau despre Muza dormind: iar cântecul acela cu siguranță va fi mai viu și mai coerent decât niște exegeze absurde ori insipide.

Bună dimineața tuturor.
Vă doresc o săptămână rodnică",
scrie Șora pe Facebook.

Citeşte şi: Irina Rimes nu mai are voie să rămână însărcinată după operaţia suferită de Anul Nou

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Irina Rimes Ziua Brancusi Ziua Brâncuşi sărbătoare naţională
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H