Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Prima Doamnă a atras toate privirile

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Președintele României, Klaus Iohannis, se află Londra, duminică și luni, unde a participat la o întâlnire cu Regele Charles al III-lea, apoi la funeraliile de stat al Reginei Elisabeta a II-a.

18 sept. 2022, 22:30
Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Prima Doamnă a atras toate privirile
Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Președintele României și soția sa, Carmen, au ajuns la Palatul Buckingham cu puțin inainte de ora 20.00.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Carmen Iohannis poartă o rochie semnată de designerul Andrea Tincu, cu care colaborează de ceva vreme. De altfel, creatoarea de modă a publicat pe Facebook o fotografie de la dineul cu Regele Charles, în care Carmen Iohannis apare în ținută de doliu, dar zâmbitoare, de mână cu președintele.

Potrivit programului președintelui României, duminică, 18 septembrie, Klaus Iohannis a participat la recepția găzduită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea la Buckingham Palace, în Londra.

Luni, de la ora 13.00, Klaus Iohannis participă la funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, în Londra.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Mircea Geoană au transmis mesaje de condoleanţe după moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Domnia Majestăţii Sale a modelat istoria modernă”

Prima doamnă a Ucrainei,  emoţionată în faţa sicriului reginei Elisabeta a II-a

Olena Zelenska s-a oprit câteva momente la balconul de la Westminster Hall, pe unde au trecut toată ziua demnitari străini, pentru a se reculege în faţa sicriului închis al suveranei decedate la 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Olena Zelenska a fost primită apoi de Kate, soţia prinţului moştenitor William, la Palatul Buckingham, unde regele Charles al III-lea îi primeşte în cursul serii pe şefii de stat şi de guvern veniţi pentru funeralii, conform imaginilor difuzate de la întâlnire.

Prima doamnă a Ucrainei urmează astfel să îl reprezinte pe Volodimir Zelenski la funeraliile de luni de la Abaţia Westminster, în prezenţa a 2.000 de invitaţi, chiar dacă prezenţa sa nu a fost confirmată oficial. Rusia nu a fost invitată.

Regatul Unit a fost în prima linie a sprijinului pentru Ucraina în faţa Rusiei, furnizând Kievului arme letale înainte de lansarea invaziei în februarie şi pledând pentru o înăsprire a sancţiunilor occidentale împotriva Moscovei.

Deşi familia regală britanică nu intervine în afacerile politice, ea a transmis în martie că regina Elisabeta a II-a a făcut o „donaţie generoasă” pentru asociaţiile umanitare care activează în Ucraina.

Ieşind din tăcere, Charles, pe atunci prinţ moştenitor, şi fiul său William au luat poziţie împotriva invaziei ruse.