Cum s-a răzbunat CTP pe Emil Constantinescu: „Eram chinuit de sete de răzbunare. Nu ştiu dacă e frumos ce-am făcut”

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu (CTP) a dezvăluit cum s-a răzbunat pe fostul președinte Emil Constantinescu, supărat fiind că acesta nu a mai candidat pentru un al doilea mandat, în anul 2000.

23 iun. 2022, 11:19
Cum s-a răzbunat CTP pe Emil Constantinescu: „Eram chinuit de sete de răzbunare. Nu ştiu dacă e frumos ce-am făcut”

Emil Constantinescu a fost preşedintele României între 1996 şi 2000, fiind singurul preşedinte de după Revoluţia din 1989 care a avut un singur mandat în fruntea ţării. După ce a renunţat la cursa prezidenţială din 2000, fostul preşedinte a ieşit şi din PNŢCD, înfiinţând o nouă formaţiune politică, Forţa Populară, gest care l-a mâhnit profund pe CTP.

„Aveam o supărare foarte mare pe domnul președinte Emil Constantinescu în anul 2000. Nu a mai vrut să participe la alegeri și eram supărat teribil de lucrul acesta. Domnul Emil Constantinescu și-a făcut un partid, după ce PNȚCD a ieșit din Parlament. Domnul președinte ar fi trebuit atunci să candideze nu pentru sine. Puțin îmi păsa mie de ce sentimente are el: că îi e scârbă, că e învins de Securitate… te privește!

A făcut partidul Forța Populară. A apărut la prima astfel de manifestare. Eu ce am făcut? Eram chinuit de sete de răzbunare. Nu sunt un bun creștin…

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu face anunţul care îi înfioară pe români: „Trupe româneşti vor fi obligate să meargă în Ucraina, pentru că ăsta este trendul”

Îl văd așa cum se așează și vine fotoreporterul cu o poză. Domnul Constantinescu era așezat cu capul pe „po” din numele „Forța Populară”. Nu se vedea „po” din pricina capului. După care i-am spus fotoreporterului să închidă cadrul, astfel încât să nu se mai vadă „ră” din „Forța Populară”. Nu mă putea nimeni să țin până unde ține cadrul fotografiei. Nu am comis niciun trucaj! N-am falsificat nimic. Așa era el așezat cu capul acolo…

O fotografie face cât o mie de cuvinte în sensul manipulării crunte pe care am practicat-o. Dacă a fost frumos din partea mea să fac asta, nu știu…”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Citeşte şi: România şi Emiratele Arabe Unite, acord în domeniul militar după întâlnirea dintre Nicolae Ciucă şi Şeic