Cum s-a răzbunat un român nemulţumit de salariul primit de la o firmă de curierat din Germania

Un român în vârstă de 20 de ani care lucra la o firmă de curierat din Germania a găsit o metodă mai puţin plăcută de a se răzbuna pe angajator din cauza salariului insuficient comparativ cu munca prestată. Astfel că românul a păstrat pentru el pachete cu o valoare totală de peste 22.000 de euro în loc să le livreze. Firma l-a reclamat, iar judecătorii au decis să-i dea avertisment, să-l oblige să ramburseze prejudiciul şi să facă 64 de ore de muncă în folosul comunității.

10 dec. 2022, 15:29
Cum s-a răzbunat un român nemulţumit de salariul primit de la o firmă de curierat din Germania

Un român angajat la o firmă de curierat din Germania a primit un avertisment de la judecătorul din Aichach (Bavaria) și trebuie să facă 64 de ore de muncă în folosul comunității și să ramburseze 22.000 euro angajatorului.

Decizia judecătorilor bavarezi vine după ce românul, nemulţumit de salariul încasat pentru munca prestată pentru o firmă de transport din Gersthofen, a păstrat pentru el pachete cu o valoare totală de peste 22.000 de euro în loc să le livreze, scrie ziarulromanesc.de.

„Este un fel de cartonaș galben. Dacă ai din nou probleme și chiar dacă e ceva neînsemnat, instanța poate impune o arestare”, a spus judecătorul.

Infracţiunile de delapidare și încălcarea secretului poștal sau al telecomunicațiilor pentru care a fost acuzat au fost comise în septembrie 2021.

Citeşte şi: Românii primesc la ușă colete suspecte de la curieri. Noua metodă folosită de hoți pentru a vă fura banii. Mare atenție!

Românul în vârstă de 20 de ani a intrat în sistemul informatic și a marcat ca „livrate” colete pe care urma să le livreze, dar pe care le-a luat acasă sau le-a păstrat în dubă. În trei săptămâni, curierul român a colectat colete cu produse în valoare de peste 47.000 de euro.

„Clientul meu a trebuit să lucreze un volum imens de ore suplimentare. Peste 200 de ore de muncă pe lună. A lucrat de la 5 dimineața până la 8 seara și salariul era extrem de mic. Trebuia să cerșească pentru a-și lua salariul. Orele suplimentare nu erau plătite deloc. Din mânie pe angajatorul său, a păstrat pachetele ca un fel de despăgubire. A fost o prostie din partea lui, acum a văzut asta el însuși”, a spus avocata românului.

Citeşte şi: Cât câştigă un curier Tazz, în Capitală. Iată ce salariu primeşte un angajat al uneia dintre cele mai de succes afaceri de livrare!

Între produsele păstrate de curierul român erau procesoare, ventilatoare PC, telefoane mobile și sticle cu ulei de motor. O parte dintre bunuri au fost găsite la el acasă după ce firma de transport pentru care lucra a sunat la poliție.