Cum s-a schimbat viața lui Smiley după venirea pe lume a fiicei sale, Josefine: ”E o experiență unică care îți dă de toate. Te schimbă în multe feluri, în bine”

Smiley este unul dintre cei mai cunoscuți artiști din România. S-a lansat în urmă cu 20 de ani, alături de colegii din trupa Simplu, iar acum își redescoperă melodiile vechi împreună cu fiica sa.
Alina Costache
26 mai 2024, 19:41
Cum s-a schimbat viața lui Smiley după venirea pe lume a fiicei sale, Josefine: ”E o experiență unică care îți dă de toate. Te schimbă în multe feluri, în bine”

Smiley și-a început cariera muzicală cu trupa Simplu care a avut succes, spune el, pentru că băieții au adus ceva nou pe piață.

„A fost o treabă din asta de gașcă unită de băieți care erau și un pic mai golani. Simplu a apărut înainte să vin eu, ca o completare a culturii de stradă. Apăruseră deja trupele legendare B.U.G, La Familia, Paraziții. Partea asta mai fun, mai lifght a culturii de stradă nu exista. Simplu a venit exact în momentul potrivit.

Fiecare era un personaj, fiecare avea porecla lui. Eu nu aveam. Când am intrat în trupă eram Andrei. Și atunci, porecla mea a venit natural, că era pe personalitatea mea. Eu eram Joker-ul trupei”, a povestit Smiley, în podcastul lui Radu Țibulcă.

Citește și: Smiley face anunţul momentului despre relaţia cu Gina Pistol. Cei doi tocmai au aniversat un an de la nuntă

Ulterior, l-a cunoscut pe Marius Moga și după această întâlnire a început cariera solo.

„A fost o chimie și între noi ca trupă și între noi și Moga. După ce am început să lucrăm la primul album, eu am început să lucrez cu Moga și pentru alți cântăreți. Foarte multă muzică din anii 2000 e făcută ori de el ori de mine ori de amândoi”, a mai povestit Smiley. Muzica sa era diferită față de ceea ce cânta cu trupa Simplu.

„Eu am vrut să fiu producător, eu n-am vrut să fiu cântăreț. (…) Pe mine fascinează partea asta din spatele artiștilor. Partea asta cu să fiu cântăreț, a fost din greșeală. (…) Asta cred că fac cel mai bine, să scriu muzică, s-o produc, să produc artiști, să-i pun pe calea care-i avantajează și care să le dea o viață cât mai lungă. Viața artiștilor e limitată. (…) Eu sunt tot timpul în studio. Suntem ca la fabrică”, a mai spus Smiley.

Citește și: Gina Pistol şi Smiley, imagini de vis din Bali. Cei doi sunt în vacanţă fără micuţa Josephine FOTO ŞI VIDEO

Munca depusă și banii investiți în echipamente i-au adus satisfacții pe măsură. De câțiva ani a început colaborări cu cei mai mari producători și artiști, la nivel internațional.

„Eu când m-am apucat să fac asta am zis că vreau s-o fac cât mai bine posibil. Oamenii, în primii doi ani în care am cântat nu înțelegeau. Ne chemau cu Simplu și așteptau să cânt piesele mele. Și atunci am zis că vreau s-o fac ca la carte, cu trupă, cu sculele mele. Vreau muzica să fie specială, live-ul să fie unic. (…) Toți banii mei, i-am investit în asta. Eu nu aveam niciun concert. Și am așteptat. A fost foarte greu.

Nu mă chema nimeni și nu înțelegea de ce vin cu trupă. Și am așteptat până când am văzut că nu mă cheamă nimeni. Eu tot vorbeam cu agentul și i-am zis, spune-le așa, ‘Dacă nu vă place, vă dăm banii înapoi’. Și așa am făcut. Și am început să am concerte. Bine, deja trecuseră niște ani. Și niciodată nu mi s-au cerut banii înapoi.

După aia, investițiile au crescut. Adică, backline-ul meu valorează cam cât un Ferrari. Costă mult. Cam atâta e doar sculăraia cu care vin eu la eveniment. Pe mine cea mai tare trupă din sud-estul Europei mă costă niște bani serioși. (…) Investiția pe care eu o fac în reprezentația asta live e mare. Sculele pe care le avem sunt unele dintre cele mai tari din lume”, a povestit Smiley.

Cum s-a schimbat viața lui Smiley după venirea pe lume a fiicei sale, Josefine

„Acum cred că în fiecare zi mă entuziasmează ceva la fii-mea. E o experiență unică care îți dă de toate. Te schimbă în multe feluri, în bine. Oamenii în general au un egoism, te învață cum e să pui pe altcineva pe primul plan, instinctiv.

E o experiență interesantă. Te învață să fii mai empatic, mai atent. Îți aduce frici. Îți aduce anxietăți. Îți aduce tot felul de lucruri noi în viață. Te superi, te cerți singur. Râzi la lucruri la care nu credeai că o să râzi”, a mai povestit Smiley.

În viitorul apropiat, Smiley și Gina Pistol iau în calcul să se mute din casa în care locuiesc acum.

„Îmi doresc ca fii-mea să aibă parte de o comunitate, să-și facă un grup de prieteni în cartier, plus accesul la facilități. Poate o să vrea să danseze, cânte, să facă sport. Acolo unde stau eu nu prea am multe opțiuni. De aia ne gândim la toată povestea, că pentru mine, casa aia e perfectă. Oricum eu nu prea stau acasă. Eu în pandemie am stat cel mai mult acasă”, a mai dezvăluit artistul.

 

 

 

Spynews
Anca Țurcașiu a devenit bunică! Nora sa a adus pe lume o fetiță. Ce nume va purta micuța: „Sunt cea mai fericită de pe pământ...” / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Cum să faci răcoare în casă dacă nu ai aer condiționat. Trucuri care te pot ajuta să faci față caniculei
Capital.ro
România, țintă pentru Armata RUSĂ. Ne salvează UNGURII: Nu vom permite!
Playtech.ro
8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund
DailyBusiness
Salariu de 2500 de euro pentru români! Cine primește banii
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Trei persoane și-au pierdut viața într-un teribil accident, în Iaşi. Un politician AUR și iubita lui au acroșat un pieton și s-au oprit într-un cap de pod / FOTO
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere. Un cunoscut lăutar s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu o boală grea: "Dumnezeu să te ierte..." / FOTO
Evz.ro
Mireasa lui Jador a răbufnit fără precedent. De ce a fost anulată nunta
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Călin Geambașu și mama copilului său se plimbă prin instanțe de cinci ani, dar... 'Mă sărută de față cu avocații' 😲
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Marina Almășan, adevărul din spatele despărțirii de Victor Socaciu: „Personajul care ne tulburase liniștea a reapărut. A fost începutul sfârșitului”
Capital.ro
Vor să interzică definitiv în UE. Produsul care dispare complet din România: Sunt vieți în joc
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
ANM: Vreme caniculară și instabilitate atmosferică în România în perioada 17 iunie – 1 iulie
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?