Cum s-a schimbat viața lui Stelian Ogică, după ce un bilet la Loto i-a adus doi ani de pușcărie. S-a retras din lumea mondenă și își ocupă timpul cu diverse activități

Stelian Ogică a fost primul câștigător al unui fabulos premiu la 6/49, echivalentul unui milion de dolari la acea vreme.

08 iun. 2023, 10:43
Cum s-a schimbat viața lui Stelian Ogică, după ce un bilet la Loto i-a adus doi ani de pușcărie. S-a retras din lumea mondenă și își ocupă timpul cu diverse activități
Cu ce se ocupă Stelian Ogică , marele perdant de la Loto

Stelian Ogică a devenit un nume răsunător în rândul românilor, după ce la începutul anilor 2000 ad câștigat un premiu uriaș la 6/49, echivalentul unui milion de dolari, pe care nu l-a încasat niciodată.

Acesta a reușit să revendice banii de la loterie, dar nu i-au intrat niciodată în portofel, însă a stat doi ani la pușcărie pentru ei, sub acuzația de înșelăciune. Acum, la 55 de ani, s-a retras din viața mondenă și trăiește departe de zgomotul orașului, și spune că duce o viață de „ariostrocat”.

Într-un interviu pentru EVZ, giurgiuveanul a vorbit despre activitățile sale care îi ocupă o mare parte din timp, activități precum pescuitul, plimbările cu motocicleta și amenajarea unei grădini exotice în propria curte.

Citește și: Cazul Ogică în Italia: Loz câștigător în valoare de 500.000 de euro, furat de angajatul care trebuia să îl valideze

La sfârșitul anului 2001, Stelian Ogică era prins într-o poveste cu o miză colosală, și anume milionul de dolari și un apartament cu trei camere în Capitală, mai exact premiul cel mare la categoria I la tragerea Loto 6/49 din data de 21 ianuarie a acelui am. A încercat să revendice premiul, însă autoritățile au susținut că bărbatul vrea să înșele Loteria.

Bărbatul susține că ar fi fost tâlhărit de un bărbat și o femeie în scara blocului în care locuia, iar biletul câștigător i-ar fi fost furat. La scurt timp, milionul de dolari a fost încasat de un anume Constantin Murariu, ofițer SPP la acea vreme, iar Stelian Ogică a fost arestat și condamnat la doi ani pentru înșelăciune.

După mai bine de 20 de ani, giurgiuveanul s-a resemnat cu privire la această situație.

„Era scandal mare și am fost arestat repede. M-au ținut acolo fără drept de a fi cercetat în libertate sau să se fi aplicat o altă măsură precum controlul judiciar. S-au spus multe despre mine și nu am avut cum să mă apăr din pușcărie. Am stat doi ani numai pe arest preventiv și când m-au condamnat mi-au dat drumul, îmi făcusem pedeapsa.

M-au eliberat cu patru zile mai târziu, perioadă pentru care nu există nici un document, nici un mandat care să le fi dat dreptul să mă țină în pușcărie. Am fost deținut ilegal în acele patru zile. Dacă aș avea o putere ca pe lumea cealaltă să-i îi judec pe toți care mi-au făcut rău gratuit, aș face-o!”, a declarat Ogică, în exclusivitate, pentru sursa citată.

Stelian este implicat în afaceri imobiliare. fiind angajatul fiicei sale, Raluca, care are o firmă de construcții împreună cu soțul ei, fostul fotbalist Adrian Ropotan. Acesta este și consilier la Primăria Stoenești și spune că în ultimii ani a ridicat și vândut peste 100 de case.

„În zece ani, am ridicat peste 100 de case în București. Acum, pare că lucrurile merg puțin mai anevoios, dar mai am care e aproape gata și pe care pot să iau în jur de trei milioane de euro. Eu sunt acum în planul doi. Raluca (n.r. fiica lui Ogică) și cu ginerele meu (n.r. fostul fotbalist Adrian Ropotan) se ocupă printr-un grup de firme de afacerile noastre. Eu acum vreau să duc o viață mai specială, una liniștită”, a mai spus el.

Citește și: Daniel Onoriu a vrut să se sinucidă din nou! Pilotul de raliuri este în culmea disperării

Acum, bărbatul se focusează foarte mult pe pasiunile sale și petrece timp cu familia lui, în special cu nepoțelul.

„Timpul liber îl petrec la conac sau în jurul lui. Stau cu nepotul meu, Ivan (n.r. băiatul fiicei lui, Raluca), aranjez gazonul, mă ocup de amenajarea grădinii cu plante exotice și mă străduiesc să umblu la arhitectura casei pentru a-i da aerul boieresc de conac.

Destul de des pescuiesc în balta mea unde mă și plimb cu barca printre păsările care au cuiburi acolo, iar seară de seară dau câteva ture cu motocicleta prin pădure să mă relaxez. Vreau să cred că duc o viață de aristocrat. Mă ajută mental, mă relaxează. Trăiesc în liniște și aer curat, așa îmi întrețin mintea și sufletul”, a mai spus Ogică.