Cum s-a terminat cariera lui Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Florin Cîţu a prezentat cronologia evenimentelor: Fusesem de acord cu Orban că prezintă o vulnerabilitate!

Florin Cîţu a explicat, luni seară, într-un interviul la Digi 24, cum s-a ajuns la decizia de a-l demite pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, la doar patru luni după începerea mandatului

19 apr. 2021, 22:08
Cum s-a terminat cariera lui Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Florin Cîţu a prezentat cronologia evenimentelor: Fusesem de acord cu Orban că prezintă o vulnerabilitate!

Cum s-a terminat cariera lui Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Premierul spune că ajunsese de acord cu Ludovic Orban despre faptul că Vlad Voiculescu reprezenta o vulnerabilitate în coaliţia de guvernare.

Cum s-a terminat cariera lui Voiculescu la Ministerul Sănătăţii. Florin Cîţu a prezentat cronologia evenimentelor

„Am vorbit cu Barna şi am spus că e o problemă pentru Guvern în ceea ce vorbeşte performanţa lui. Eu şi Orban spuneam că Voiculescu prezintă o vulnerabilitate. Deja era o decizie a Biroului Permanent USR PLUS care spunea că îl susţin orice ar fi pe Vlad Voiculescu.

Am încheiat discuţia în sensul în care au înţeles. Eu ca premier am şi responsabilităţi. Miercuri, atunci, am luat o decizie, având în vedere mai multe probleme. Am un drept constituţional, dar sunt dispus la discuţii să îmbunătăţim ce trebuie. Eu spun că sunt ok cu orice, a avea discuii, protocoale, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Nu avem cum să negociem constituţia. Nimeni nu poate spune în România că putem negocia constituţia. „, a declarat Florin Cîţu.

Vlad Voiculescu a dezvăluit că a încercat să-l sune pe premierul Florin Cîţu despre care afirmă că invocă „un pretext absolut penibil” pentru a justifica decizia revocării sale. Fostul ministru al Sănătăţii a mai precizat că şeful Executivului nu i-a reproşat „lucruri cu adevărat” şi consideră că scandalul generat de ordinul privind noile criterii de carantinare putea fi rezolvat în 15 minute.

„Nu am venit cu o groază de consilieri. Aceeaşi acuzaţie am auzit-o şi în 2016. Conform HG 144, ministrul are 8 consilieri şi fiecare secretar de stat are câte consilieri. Posturile nici nu au fost în totalitate ocupate în dreptul ministrului Sănătăţii în toată perioada. Că au fost mai mulţi consilieri onorifici care au vrut să ajute cu lucru sau cu altul, o altă poveste, dar nu a avut Vlad Voiculescu mai mulţi consilieri decât miniştrii de dinainte”, a declarat Vlad Voiculescu într-un interviu acordat EuropaFm.

Fostul ministru al Sănătăţii a dat de înţeles că nu a avut cu „nimeni vreo discuţie” pentru a nu fi publicat ordinul referitor la noile criterii de carantinare, iar invocarea acestui document pentru a justifica revocarea sa din funcţie este „un pretext absolut penibil”.

Citeşte şi: Negocieri fără rezultat în Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu presează USR PLUS să numească un ministru al Sănătăţii: Sper să se rezolve cât mai repede!