Cum s-au pregătit politicienii pentru Paste 2014. Ce URĂRI DE PAŞTE au transmis românilor

Paştele la români înseamnă tradiţie, religie, dar şi o masă îmbelşugată alături de familie. Liberala Cristina Pocora a renunţat la politică pentru câteva zile şi va petrece Paştele alături de fiica ei. Şi sexy senatoarea Vasilica Miron a dat la România TV cel mai dur test din viata ei: a vopsit ouă roşii de Paşte. În camera de hotel, cu puţine ustensile la dispoziţie, liberala a respectat cuminte poveţele mamei. Deputatul Remus Cernea e liber cugetător şi vegetarian. Parlamentarul îi îndeamnă pe toţi românii să renunţe la obiceiul de a sacrifica miei pentru masa de Înviere şi se gândeşte să schimbe legile pentru a da mai multe drepturi animalelor. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2014, 08:17

Premierul Victor Ponta petrece sărbătorile de Paşti alături de familie. Prim-ministrul a postat pe Facebook o fotografie cu cei doi copii ai săi, vopsind ouă. Cu siguranţă, vopseaua este naturală, pentru că soţia premierului a declarat în nenumărate rânduri că este adepata unui stil de viaţă sănătos. 

Cristina Pocora şi fiica ei s-au pregătit pentru Paşte. Deputatul PNL preferă mai degrabă să decoreze ouă decât să le vopsească, iar fiica ei Sophie a intra imediat în atmosferă.

În viaţa senatoarei PNL Vasilica Miron, bucătăria nu a jucat un rol foarte important.

„De obicei ajut în bucătarie, dar de gătit singura nu. Mă ajută mama mea”, a mărturisit Vasilica Miron.

A vrut să respecte tradiţii însă şi a vopsit ouă în bucătăria hotelului în care stă la Bucureşti.

Vasilica Miron a vrut să le transmită românilor şi urări de Paşte. „Le urez Sărbători fericite şi să aibă un Paşte fericit”.

Pentru Remus Cernea Paştele este doar un prilej de întâlnire cu familia şi prietenii, astfel că singurele cumpărături pe care le-a făcut în aceste zile au fost câteva cadouri simbolice. Remus Cernea nu se împacă deloc cu ideea de a merge la Biserică şi acuză ipocrizia feţelor bisericeşti.

Cel mai tare îl revoltă însă pe parlamentar, atunci când vine vorba de Paşte, masa tradiţională. Cernea susţine că a renunţat treptat la toate tipurile de carne, iar părinţii lui respectă acest lucru când îl invită la masă de Paşte.

Elena Udrea petrece Pastele în Bucovina, la Gura Humorului. „După un drum de şapte ore, din care aproape două până să ies din Bucureşti, am ajuns în Bucovina. Deşi a plouat torenţial tot drumul, în Gura Humorului este vreme frumoasă. Sonia Elena, Daria şi mama deja au un coş plin de ouă pictate. Încep sărbătorile!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.