Cum să ai mai multă energie pe parcursul zilei

Toată lumea se simte obosită din când în când, dar atunci când simţi că nu mai ai deloc energie, trebuie să găseşti o metodă de a-ţi reîncărca rapid bateriile. Iată 11 paşi pe care trebuie să îi urmezi.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 08:10
Cum să ai mai multă energie pe parcursul zilei

1. Dormiţi suficient

Pentru a avea energie, trebuie să dormiţi între 6-9 ore. Experţii spun că numărul de ore perfect pentru somn este de 7-8. În plus, trebuie să aveţi un orar bine stabilit pentru dormit: să mergeţi la culcare la aceeaşi oră şi să vă treziţi la aceeaşi oră, pentru a ajuta ceasul vostru intern să funcţioneze bine.

2. Antrenaţi-vă creierul

Dacă aveţi de gând să vă uitaţi toată noaptea la filme, de exemplu, corpul se va lenevi şi vă veţi simţi obosiţi toată ziua. În schimb, dacă îi spuneţi corpului să se mişte, el răspunde dându-vă energia necesară pentru mişcare. Corpul învaţă creierul – astfel, obiceiurile sănătoase devin obiceiuri involuntare.

3. Hidrataţi-vă

Când începe să ne fie sete, nivelul de hidratare deja a scăzut cu 2,6%. Chiar şi cea mai mică deshidratare duce la efecte neplăcute precum oboseală, iritare şi gândire greoaie. Aşa că atunci când vă simţiţi fără vlagă, luaţi un pahar cu apă.

4. Mai puţin zahăr

O dietă plină de zahăr nu vă dă aproape deloc energie, în schimb, cu o dietă sănătoasă vă veţi simţi minunat. Limitaţi zaharurile, siropurile şi grânele care nu sunt integrale.

5. Renunaţi la TV, faceţi mişcare

Exerciţiile fizice vă dau o mulţime de energie, aşa că renunţaţi să vă mai uitaţi la televizor tot timpul şi faceţi puţină mişcare. Puteţi face o simplă plimbare de jumătate de oră sau o alergare, puteţi merge la piscină, la sala de fitness, să mergeţi cu bicicleta sau să jucaţi badminton în parc.

6. Petreceţi un pic de timp în aer liber, la soare

Zilele scurte şi întunecate de iarnă afectează starea mentală, aşa că oamenii devin mai deprimaţi, nu mai au energie şi visează numai la mâncare. Pentru a preveni aceste efecte, petreceţi un pic de timp în aer liber, la soare. Dacă nu aveţi parte de soare, puteţi să încercaţi terapia cu lumină.

7. Beţi ceai

În special ceai verde, ceai negru şi ceai alb, întrucât acestea conţin amino acidul energizant L-theanină, care nu există în cafea. În plus, ceaiul verde luptă împotriva radicalilor liberi, menţinându-vă tineri şi sănătoşi.

8. Luaţi zilnic magneziu

Luaţi în fiecare zi o porţie de magneziu naturală. Magneziul, care ajută la transformarea mâncării în energie, se găseşte în grânele integrale, seminţele de susan, legumele cu frunze verzi mai închise la culoare, seminţele de dovleac şi nucile caju. Magneziul nu vă oferă doar energie, ci vă şi întăreşte oasele şi ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar, a inimii, nervilor şi muşchilor.

9. Luaţi o pauză de somn în timpul zilei

Faceţi o mică pauză de somn în timpul zilei – închideţi uşa la birou şi încercaţi să aţipiţi un pic, între 10-30 de minute. Dacă nu puteţi face asta la servici, încercaţi atunci când ajungeţi acasă.

10. Luaţi mici gustări sănătoase

Pentru a avea energie toată ziua, trebuie să mănânci des, dar în mod sănătos. Între mese puteţi să ronţăiţi tot felul de nuci, fructe proaspete sau fructe uscate.

11. Mergeţi la doctor

Dacă tot vă simţiţi obosiţi, deşi aţi încercat toţi aceşti paşi, mergeţi la doctor.