Cum să ai o căsnicie reuşită. Ce se întâmplă după ce fluturaşii din stomac îşi iau zborul

Traim vremuri moderne, in care relatiile de cuplu s-au schimbat mult: rolurile traditionale (femeia – la cratita, barbatul – la munca, sa aduca banii in casa) nu mai sunt aceleasi, se discuta tot mai liber despre sex, iar romantismul adevarat nu mai are nicio legatura cu cliseele, ci cu lucrurile simple si frumoase care conteaza cu adevarat in viata. 

13 aug. 2018, 11:54
Cum să ai o căsnicie reuşită. Ce se întâmplă după ce fluturaşii din stomac îşi iau zborul

1. Vorbeste deschis despre ce iti place in pat

Sexul e o parte importanta din orice relatie sanatoasa si fericita. Iata de ce e bine sa comunici fara retineri cu partenerul. Stii chestia aia pe care ti-ai dorit intotdeaua s-o incerci, dar n-ai zis-o niciodata nimanui, ca sa nu pari o ciudata? Acum e cazul sa lasi rusinea deoparte si sa-i spui sotului exact ce te excita si ce ai vrea sa faci in dormitor (sau oriunde in alta parte!). Cheia unui cuplu reusit este sa-ti mentii viata sexuala proaspata, interesanta, plina de fantezie, ca sa nu fii tentata (tu sau el) sa cauti ce-ti doresti in alta parte. 

2. Fii spontana

Toate relatiile sunt frumoase la inceput – esti indragostita, simti fluturasi in stomac, faceti totul impreuna (absolut totul!), nu suportati sa stati departe unul de celalalt nici macar 5 minute pe zi, iesiti mereu in oras, il duci in cafeneaua ta preferata – in fine, toate lucrurile dupa care suspini acum, cand s-a instalat rutina. Daca ti se intampla des sa te intrebi ce s-a intamplat cu iubirea voastra si de ce inainte va faceati mai mult timp unul pentru celalalt, solutia e cat se poate de simpla: ia atitudine si readu spontaneitatea in casnicia ta! Chiar daca nu mai sunteti in luna de miere, asta nu inseamna ca nu va puteti comporta ca si cum inca ati fi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.