Cum să ai un Crăciun fără prea mare deranj

Masa de Crăciun poate fi rezolvată fără stat la coadă la magazin, fără emoţii că preparatele nu vor ieşi cum trebuie, printr-un simplu telefon, respectiv o rezervare. Bucureştenii care rămân acasă de Crăciun, dar vor să petreacă într-un cadru organizat pot opta pentru soluţia restaurantului. Administratorii restaurantelor promit muşteriilor de Crăciun muzică live şi preparate alese.

24 dec. 2012, 11:29
Cum să ai un Crăciun fără prea mare deranj

Cei care nu vor să se deranjeze prea tare cu preparatele de Crăciun sau cu cumpărăturile pot apela la soluţia simplă a restaurantului. Toate restaurantele propun de Crăciun meniuri tradiţionale.

Petrecerea Crăciunului într-un restaurant costă, în funcţie de restaurant, meniu, precum şi de faptul dacă există sau nu muzică live, între 50 şi 225 de lei. Preţul cel mai mare este valabil pentru restaurantul Berăria Germană Bragadiru. Administratorul, potrivit oferte-revelion-bucuresti.ro, promite pentru masa de Crăciun muzică live, pe acordurile trupei Karpaten Show, precum şi un program cu colindători. Băutura va disponibilă în sistem open bar, iar printre băuturi se regăsesc wiskey, votcă, răcoritoare…etc. Printre bunătăţile disponibile amintim platoul rece după care nu va lipsi toba, lebărul, piftia de porc. Sarmalele sunt de asemenea incluse în meniu, precum şi tradiţionalul cozonac ca desert.

Cei care caută o ofertă mai ieftină din partea unui restaurant au la dispoziţie restaurantul „Crama domnească” din Centrul Vechi. Aici, administratorul promite că cei care îi calcă pragul vor fi „trataţi regeşte”. Preţul unui meniu de Crăciun costă doar 50 de lei. Meniul pare unul bogat şi conţine gustare rece „voievodală”, precum şi pomana porcului şi desert.

Un alt restaurant cu preţul unui meniu sub 100 de lei este „Arena”. Administratorul propune „muzică live şi alte surprize” la preţul de 80 de lei, dar fără sarmale. Bucătarul va pune în meniu bucate traduiţionale cum ar fi jumări, slănină, lebăr şi şorici, dar meniul principal va fi unul normal, alcătuit din friptură şi cartofi prăjiţi. Desertul principal va fi cozonacul.

Restaurantul Unique îmbie clienţii de Crăciun cu produse ca la mama acasă sau ca la soţie acasă. „Ne-am gândit la gospodinele care din lipsă de timp nu vor putea să pregătescă masa de Crăciun şi am adăugat şi un pachet cu produse preparate de noi în bucătăria noastră 100% bio. Vinul roşu şi cozonacul este din partea casei” spune administratorul pe site-ul oferte-revelion-bucuresti.ro. Bucătarii restaurantului îşi vor răsfăţa clienţi, printre altele, cu salata de boef, şorici, tobă tradiţională de casă. Nu vor lipsi de asemenea sărmăluţele cu afumătură, pupla de porc la cuptor şi tradiţionalii cârnaţi de Crăciun. Preţul unui meniu este de 60 de lei de persoană.