Cum să ai un păr sănătos în sezonul rece. Trucurile pe care neapărat trebuie să le încerci

Cum să ai un păr sănătos în sezonul rece. Iarna, pielea şi părul necesită o îngrijire şi mare decât în restul anului. Secretul pentru un păr strălucitor şi rezistent pe timp de iarnă este să îi asiguri hidratarea necesară.

23 dec. 2021, 15:31
Cum să ai un păr sănătos în sezonul rece. Trucurile pe care neapărat trebuie să le încerci
Cum să ai un păr sănătos în sezonul rece

Cum să ai un păr sănătos în sezonul rece. Măştile de păr cu vitamine sau suplimentele cu administrare pe cale orală sunt benefice pentru piele şi păr.

Citeşte şi: Ea este femeia cu cel mai lung păr din Rusia. Nu și-a tuns „cosițele aurite” de peste 20 de ani: „Îngrijire minimă”

Cum să ai un păr sănătos în sezonul rece

Foloseşte produse super hidratante

Hidratarea este esenţială pe timp de iarnă. Oferă-i părului tău tot ce are nevoie pentru a-l păstra sănătos şi puternic până la primăvară. Include în rutina de îngrijire a părului un şampon şi un conditioner mai hidratante decât cele pe care le foloseşti în mod obişnuit. Dacă se poate ca ele să conţină şi vitamine benefice pentru podoaba ta capilară, cu atât mai bine.

Greşelile pe care trebuie să le eviţi

Dacă în restul anotimpurilor îţi mai permiţi să ieşi din casă cu părul umed, iarna este cel mai rău lucru pe care l-ai putea face. Pe lângă faptul că rişti o răceală zdravănă, părul tău va suferi de deshidratare severă. Frigul de afară face părul să piardă apa de care are nevoie pentru a arăta impecabil.

Nu exagera, însă, nici cu uscătorul de păr sau cu placa de întins ori ondulatorul. Şi căldura în exces are acelaşi efect de deshidratare şi, pe lângă asta, va subţia şi slăbi rezistenţa firului de păr.

Acordă o atenţie specială vârfurilor, fie că le tai, dacă părul este prea „tocit”, fie că aplici produse de îngrijire speciale. Vârfurile despicate pot da un aspect tern părului şi probabil nu îţi doreşti asta.

Ce efect are, de fapt, căciula asupra podoabei capilare

Căciula este un accesoriu indispensabil iarna, când temperaturile scad foarte mult. Însă mulţi cred că ea este o problemă pentru păr. Ei bine, de fapt secretul este să alegeţi un material din fibre naturale, care să nu agreseze podoaba capilară.

Căciula nu ţine doar de cald şi nu este doar un accesoriu la modă în sezonul rece. Ea fereşte şi părul de deshidratarea provocată de temperaturile scăzute.

Foloseşte uleiuri hidratante

Foloseşte uleiuri hidratante, cum ar fi cel de jojoba, dar şi un umidificator pentru aerul din casa ta. Renunţă, în schimb, pe cât posibil, la produsele de styling sub formă de gel sau la sprayul fixativ. Acestea întăresc părul şi îl fac să devină casant; optează, în schimb, pentru produse pe bază de ceară, care sunt mult mai prietenoase cu părul, în special pe timp de iarnă.

Nu în ultimul rând, evită să expui părul şi scalpul la temperaturi prea ridicate când faci baie sau duş. O temperatură prea ridicată îţi va usca părul şi pielea, iar umiditatea va dispărea rapid în contact cu frigul de afară, scrie Doctoruldebine.ro.