Cum să ai un posterior ferm fără prea mult efort

Ca să ai copase ferme și un posterior de braziliancă, trebuie să faci câteva exerciții simple, zilnice, care nu te solicită cine știe ce și pentru care nu e nevoie să mergi la sală.

RomaniaTV.net
13 apr. 2016, 13:26
Cum să ai un posterior ferm fără prea mult efort

Urcă scările zilnic

Urcă pe scări: la bloc, la metrou, la muncă. Urcă treptele câte două, apoi câte trei și câte patru. Sprijină-te pe toată talpa, nu doar pe vârfuri, pentru a pune la treabă musculatura.

Mergi pe bicicletă

Mergi cât mai des pe bicicletă, timp de minimum 45 de minute, iar rezultatele vor fi vizibile.

Citeşte şi  Lucruri pe care nu le ştiai despre fundul tău

Stai pe vârfuri

Poziția pe vârfuri favorizează circulația venoasă, fiind practic un adevărat masaj contra picioarelor grele, dar și un tonic al mușchilor gambei, coapsei, feselor și a mușchilor abdominali. Stai pe vârfuri ori de câte ori ai ocazia: când te speli pe dinți, când ești la bucătărie, când stai la coadă.

Dansează pe tocuri

Dansează în casă, pe muzica preferată, dar pe tocuri. În felul acesta, vei solicita mușchii coapsei și gambei, dar și pe cei fesieri. Folosește încălțăminte comodă, cu talpă ortopedică și care nu te strânge.

Citeşte şi  Beneficiile majore ale unui fund bombat asupra sănătăţii

Contractează fesierii

Poți să contractezi discret mușchii fesieri, la intervale de 1 – 2 minute, în orice ocazie: când stai în picioare, în autobuz, la birou, în timpul pauzei de cafea.

Termină dușul cu apă rece

Când termini dușul, dă drumul progresiv la apă tot mai rece, și las-o pe piele, cu presiune, timp de două minute. Apa rece contractă vasele de sânge, ameliorează circulația sanguină și întărește musculatura.

Statul la birou și poziţia incorectă în timpul mersului sau a somnului pot cauza dureri de spate greu de descris. Iată cum le poți preveni sau diminua uşor.