Cum să congelezi ouăle. Trucul genial care te ajută să le păstrezi proaspete mai mult timp

Ouăle vechi pot fi extrem de periculoase pentru sănătate. Există un truc simplu cu ajutorul căruia acestea pot fi păstrate în proaspete chiar şi şase luni.

30 sept. 2022, 09:34
Cum să congelezi ouăle. Trucul genial care te ajută să le păstrezi proaspete mai mult timp

Cum să congelezi ouăle. Acest truc este folosit de gospodinele pricepute pentru a păstra ouăle proaspete pentru o perioadă mai mare de timp.

Cum să congelezi ouăle. Trucul pe care nu-l ştiai până acum

Citeşte şi Cum să păstrezi murăturile tari şi fără mucegai. Trucurile folosite de gospodine

Ştim cu toţii că alimentele congelate pot fi consumate în siguranţă şi după câteva luni. Pe lângă carne sau legume, şi ouăle pot fi păstrate în congelator. Acestea pot fi consumate chiar şi după şase luni, fără ca sănătatea ta să fie în pericol.

Trebuie doar să le fierbi înainte de a le băga în congelator. Atenţie, nu este indicat să congelezi ouăle crude deoarece îşi vor mări volumul şi se vor sparge. Albușurile vor îngheța destul de bine, însă gălbenușurile vor deveni groase și lipicioase, potrivit spynews.

Există un alt truc pentru a congela gălbenuşurile crude. Trebuie să le pui într-un recipient, să le înţepi puţin, după care să adaugi un vârf de linguriţă de sare sau o linguriță de zahăr. Astfel vei preveni coagularea și vei putea păstra gălbenuşurile timp de trei luni.

Când vreţi să decongelaţi ouăle fierte sau gălbenuşurile crude este suficient să le scoateţi din frigider cu o noapte înainte să le consumaţi.

Citeşte şi Gătitul îți dă mari bătăi de cap? Iată câteva trucuri mici care te pot ajuta să faci față provocărilor din bucătărie