Gătitul îți dă mari bătăi de cap? Iată câteva trucuri mici care te pot ajuta să faci față provocărilor din bucătărie

4 trucuri mici știute de gospodinele cu experiență te pot ajuta să faci față provocărilor legate de gătit și să economisiți timp prețios.

19 aug. 2022, 18:59
Gătitul îți dă mari bătăi de cap? Iată câteva trucuri mici care te pot ajuta să faci față provocărilor din bucătărie

Gospodinele știu foarte bine cât de greu este să gătești în fiecare zi. Asta pentru că tot timpul trebuie să inventezi ceva nou. Și în mod constant trebuie să monitorizezi aprovizionarea cu produse.

Citește și Greşeala pe care multe gospodine o fac în bucătărie. De ce nu este bine să foloseşti folie de aluminiu când găteşti la cuptor sau pentru a acoperi mâncarea în frigider

Pentru a te scăpa de unele bătăi de cap, îți dezvăluim 4 mici trucuri de gătit pe care le știu gospodinele cu experiență și care te vor ajuta să faci față provocărilor legate de gătit și de ce nu să economisiți timp prețios pe care îl poți folosi în alte scopuri.

Pune o ceapă în congelator pentru 15 minute

Bucătarii consideră ceapa unul dintre cele mai importante ingrediente. Asta pentru că se potrivește cu majoritatea alimentelor și este parte integrantă a multor gustări. Dar leguma înțepătoare ne face adesea să plângem. Iar pentru a evita acest lucru, gospodinele au găsit un mic truc.

De ce să pui ceapa în congelator?

Ei bine, pentru a evita lacrimile. Ca să scapi de acest moment supărător, trebuie doar să o pui în congelator timp de 15 minute. Acolo se vor răci puțin și nu te va mai deranja în timpul decojitului.

 Cum să decojești un ou cât ai clipi

Toată lumea știe cât de dificil este să decojești un ou fiert. Mai ales dacă acesta este proaspăt. Pentru a ușura procesul, oul trebuie așezat pe o suprafață dură și rulat cu mâna înainte și înapoi. Învelișul se va sparge și se va desprinde în câteva secunde. Se poate folosi și o lingură, pe care o strecori sub coajă și apoi o scoți ușor de pe ou.

De asemenea, o altă metodă simplă este cea a utilizării unui pahar. Produsul se pune într-un pahar cu pereți groși, se adaugă puțină apă, gaura se acoperă cu mâna și oul se agită energic. După această procedură, coaja de ou se desprinde instantaneu.

Folosește banană în loc de ou

Poate nu o să îți vină să crezi, dar nu trebuie să folosești mereu ouă pentru a face aluat. Dacă se întâmplă să nu ai acest ingredient în bucătărie îl poți înlocui cu o jumătate de banană. Banana cu siguranță nu va face rău și produsele de patiserie vor ieși foarte bine și foarte pufoase.

În plus, ouăle pot fi înlocuite și cu alte fructe. De exemplu, un ou poate fi substituit de un sfert de cană de mere, dovleac sau piure de dovleac. Aceste ingrediente leagă și umezesc bine aluatul și pot înlocui destul de bine ouăle obișnuite.

Pune usturoiul proaspăt în cuptorul cu microunde

Usturoiul proaspăt poate fi extrem de greu de decojit. Însă poți scăpa de această problemă cu metodă care îți va lua doar 15 secunde. Ia usturoi proaspăt, pune-l  în cuptorul cu microunde la puterea cea mai mică. Așteaptă 15-30 de secunde și usturoiul va fi decojit ca prin magie.

Citește și Război în Ucraina, faza din bucătărie. UNESCO declară borşul ucrainean patrimoniu protejat. Reţetă borş ucrainean