Cum să creşti roşii în ghiveci în balconul apartamentului. Regulile pe care trebuie să le urmezi pentru a de bucura de propria recoltă bio

Chiar dacă locuieşti la bloc, poţi cultiva roşii în ghivece pe balconul apartamentului. Există câteva soiuri care se pretează pentru a da randament în cazul unei astfel de culturi. Iată câteva reguli simple de cultivare de la sămânţă la rod pentru a te bucura de roşii suculente.

30 iul. 2022, 12:00
Cum să creşti roşii în ghiveci în balconul apartamentului. Regulile pe care trebuie să le urmezi pentru a de bucura de propria recoltă bio

Pentru fructele şi legumele pe care le regăsim în magazine ar putea conţine nitriţi şi nitraţi din îngrăşămintele chimice, există varianta de a cultiva roşii în ghiveci. Există două condiţii pentru ca munca să dea roade: orientarea balconului şi alegerea soiului potrivit de tomate.

Poziţia balconului este un element important deoarece este ştiut faptul că roşiile au nevoie de un mediu însorit. Altfel spus, ghivecele nu vor avea rod, fără soare din belşug cel puţin opt ore pe zi. Cel mai bine ar fi ca balconul să fie unul închis şi orientat spre est sau sud-est. Cei care au balconul orientat spre nord ar fi bine să renunţe la ideea de a cultiva roşii în ghivece.

În primele două luni de dezvoltare, răsadurile trebuie să fie protejate cât mai bine. E indicat ca acestea să fie ţinute pe pervaz până când vor putea fi date afară, potrivit Cumsa. Seminţele pot fi cultivate în orice recipient sau puteţi apela la unele speciale din magazinele de profil. Sunt recomandate cele negre deoarece materialul de această culoare nu va permite luminii să ajungă la rădăcini. Astfel, răsadurile se vor putea dezvolta mult mai rapid şi bine. În schimb, răsadurile plantate în recipiente albe nu se dezvoltă normal.

Trebuie să aştepţi până când apare al doilea rând de frunzuliţe, iar atunci răsadurile pot fi mutate într-un ghiveci mai mare.

Horticultorii susţin că perioada ideală pentru plantările la ghiveci este sfârşitul lunii aprilie, în cazul soiurilor comune.

Citeşte şi: Mihaela Bilic mai demolează un mit: Un pahar de vin sau de Prosecco este mai bun ca un pahar de suc fresh

Soiurile bune pentru a fi cultivate în ghivece

În cazul cultivării roşiilor de ghiveci, alegerea soiurilor este, cel mai probabil, cea mai grea sarcină. Cei care au încercat deja susţin că orice soi se adaptează şi la ghiveci, dar ca cele mai potrivite plante sunt cele cu creştere determinată. Este vorba despre soiurile hibride, care nu cresc în înălţime mai mult de 60 de centimetri. Răsadurile sau seminţele pe care urmează să le cultivi în ghivece trebuie să fie achiziţionate doar de la persoane de încredere sau din magazine avizate, notează sursa citată.

Puteţi lua în calcul şi un soi căţărător, însă în acest caz este nevoie şi de mici scăriţe pe care să se poată dezvolta în soie roşiile.

Şi roşiile prunişoare pot creşte bine în ghivece. Nu au creştere determinată şi ajung uşor la doi metri.

Va trebui să asiguri plantelor şi îngrăşământ natural care poate fi folosit pe toată perioada de creştere. Este indicat să fie folosit unul lichid pe care îl administrezi o dată pe săptămână, în apa de irigare.

Citeşte şi: FOTO: Cum a reușit să câștige Johnny Depp 3 milioane de lire în câteva ore. Fanii s-au activat imediat