Cum să curățăm eficient tastatura de la computer și laptop! Sfaturi de mare ajutor

Tastatura este una dintre cele mai importante componente ale calculatorului. De multe ori este și prima care are de suferit atunci când ne scapă frimituri sau diverse lichide. Mai jos vă prezentăm cum putem să o curățăm în mod eficient și simplu.

06 nov. 2022, 18:18
Cum să curățăm eficient tastatura de la computer și laptop! Sfaturi de mare ajutor

Tastatura este una dintre cele mai importante componente ale calculatorului. Ne-am obișnuit ca de multe ori atunci când ne aflăm în fața laptopului să mâncăm sau să ne delectăm cu o cafea, iar tastatura este prima care primește frimiturile sau lichidele vărsate. Cu timpul, aspectul tastaturii se degradează și chiar și buna ei funcționare. Pentru a evita acest lucru, trebuie să o curățăm în mod constant.

Cum curățăm tastatura eficient și repede

O metodă foarte simplă și la îndemâna oricum este ștergerea tastaturii cu un șervețel. Fâcând acest lucru cu frecvență de nva ajuta să menținem dispozitivul curat. O altă metodă este folosirea unui spray cu aer comprimat. Această metodă este perfectă dacă trebuie să extragem praful, murdăria acumulată și firimiturile de sub taste. Spray-ul cu aer comprimat poate se poate cumpăra de la orice magazin de automobile. Dacă suntem mai comozi de fel, putem opta pentru un aspirator pentru tastaură. Veți putea îndepărta toate rezidurile aflate în tastatură foarte rapid. De asemnea, puteți opta pentru un întreg set pentru tastatură.

Un astfel de set universal constă, de obicei, din mai multe elemente:

  • perie specială;
  • șervețele;
  • lichid de curățare.

Dacă folosiți acest set cu frecvență veți putea păstra o tastatură curată și îngrijită pentru mai mult timp și astfel va putea avea și o bună funcționare. O metodă mai complexă însă este dezasamblarea tastaturii și a curățării acesteia.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți în această situație este să opriți calcularorul.  Îl deconectați de la sistemul de alimentare (pentru laptop, de asemenea, să scoateți bateria). Nu uitați ca înainte de dezasamblarea tastaturii să faceți o poză să știți apoi să plasați tastele.pregătiți instrumentele necesare pentru a face această procedură. Aveți nevoie de o șurubelniță, pachet,
soluție pentru spălare (se poate detergent de rufe) și periuță de dinți de care nu aveți nevoie. Procesul este foarte simplu.  Întoarceți tastatura deconectată de la calculator cu tastele în jos, apoi deșurubați toate șuruburile și scoateți capacul din spate, apoi cu un cuțit trageți de colțurile tastelor și apoi încercați să îl ridicați. Puneți tastele într-un pachet și puneți detergent. Tastatura de pe care am luat tastele o putem  curățată cu o periuță de dinți, umezind-o din când în când cu o soluție de spumă. Imediat după ce ați parcurs acești pași treceți la asamblarea tastaturii, care se face invers dezasamblării.

Citește și: Ce dieţă ţine Anna Lesko. Are 43 de ani şi arată impecabil: „Este o cură drastică, între 7 și 14 zile. O fac o dată sau de două ori pe an”

Citește și: O mare actriţă din România a murit la 48 de ani: „A pierdut bătălia cu boala”