Cum să cureţi USTUROIUL la microunde

Dacă vreţi să beneficiaţi mai repede de usturoi, oamenii de ştiinţă au găsit o metodă practică de a înlătura rapid coaja. 

27 nov. 2013, 11:32
Cum să cureţi USTUROIUL la microunde

Ideea e simplă. Puneți un mănunchi întreg de căței de usturoi la microunde și așteptați 15-20 de secunde pentru a-i decoji apoi mai ușor. După ce îl scoateți, cățeii alunecă practic din coaja lor, singurul disconfort fiind că sunt cam lipicioși. Aflând această metodă, NPR a contactat un asistent din cadrul departamentului pentru știința mâncării de la Cornell University, Gavin Sacks, pentru a-l întreba cum și de ce funcționează.

Microundele, a răspuns Sacks, încălzesc apa din usturoi, ceea ce cauzează divizarea celulelor. Iar aburul rezultat rupe legăturile dintre coajă și miez. Există însă și dezavantaje. Din moment ce expunerea usturoiului la microunde e asemănătoare cu opărirea lui, procesul dezactivează parțial niște enzime responsabile pentru gustul său înțepător. Așa că rezultatul ar putea pișca mai puțin decât varianta crudă. Aflați mai multe pe NPR.org.

Citeşte şi Uleiul de usturoi poate reduce efectele adverse ale chimioterapiei şi radioterapiei

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub forma de aliment pur. In prezenta sucului sau, germenii de raceli, gripe si viroze au sanse minime de supravietuire. Combate infectiile, degajeaza sinusurile, bronhiile si plamanii. Un miligram de usturoi are aceeasi putere ca douazeci si cinci de unitati de penicilina.

Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au aratat ca radacina cu aroma intepatoare are “o actiune protectoare foarte semnificativa” in limitarea efectelor coagularii sangelui cu nivel mare de colesterol.

Usturoiul este un aliment adjuvant in diabet. Usturoiul nu vindeca diabetul si nu trebuie folosit fara permisiunea medicului. Dar dovezile arata ca poate fi un mod util de a scadea glicemia si, astfel, de a controla boala.

Usturoiul ajuta mult in problemele aparatului genital feminin. Bufeuri? Incercati usturoiul. Depresie? Puneti putin usturoi in salata. Iritabilitatea, anxietatea, greturile, migrenele, oboseala sau agitatia, balonarea, umflarea extremitatilor, ametelile, tulburarea vederii, umflarea si sensibilizarea dureroasa a sanilor, crampele, anemia, problemele tiroidiene – toate au fost rezolvate de usturoi sau de substantele pe care le contine usturoiul. Emenagog dovedit, stimuleaza fluxul menstrual. Este un remediu milenar pentru problemele femeilor. Astazi, stim ca abilitatea usturoiului de a mari absorbtia de vitamina B1 in organism poate fi de o valoare extrema pentru alungarea greturilor matinale, a sindromului premenstrual si a multor altor probleme.

Usturoiul este eficient impotriva streptococilor care cauzeaza scarlatina, difteria, inflamarea invelisului inimii (febra reumatica). In usturoi s-au gasit multe substante importante. Germaniul nutritiv, cu efect anticancerigen dovedit, face parte dintre ele. De fapt, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Usturoiul contine substanta ajoena  care “dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase.