Cum să depăşeşti fricile şi să mergi pe drumul tău în viaţă

Sunt momente in viata cand te poti simti confuz, cand nu stii spre ce anume sa-ti indrepti atentia si, mai ales sa nu stii care este drumul pe care trebuie sa mergi. Daca iti este greu sa iei decizii, alfa ca nu esti singurul. Vocile fricii te pot tine pe loc si te pot opri din a porni cu entuziasm spre o cale sau alta.

06 dec. 2015, 21:42
Cum să depăşeşti fricile şi să mergi pe drumul tău în viaţă

Vestea buna este că poţi depăşi aceste frici şi îşi poţi lăsa „pilotul automat interior” să te ducă pe drumul tău în viaţă. Repetă-ţi de fiecare dată mantra „Sunt în siguranţă, sunt iubit” şi urmează paşii de mai jos pentru a te conecta cu „pilotul automat interior”.

1. Recunoaşte vocile fricii care te ţin pe loc

Poate fi vorba despre judecati, critica, furie, frustrare, resentimente, manie, rusine. Acestea te vor face sa te simti ranit, infricosat, trist, furios.

2. Când simţi un sentiment care te tulbură, numeşte-l şi trăieşte-l

Da-ti permisiunea sa simti. Insa imagineaza-ti cum un inger pazitor isi desface aripile si te inconjoara cu blandete si iubire pentru a trece peste acel sentiment nociv.

3. Nu eşti ceea ce simţi

Desi poti trai o multime de sentimente, tu nu esti ceea ce simti. Tu esti ceea ce esti si nu ceea ce traiesti. Nu esti trist, ci ai un sentiment de tristete. Fa un pas inapoi si vezi care parte din tine este tulburata de un anumit sentiment. Fii martorul sentimentelor tale.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO