Cum să economiseşti bani de sărbători

Craciunul se apropie, dar nu spune nimeni ca trebuie doar sa cheltui si sa nu faci economii. In ianuarie, multi se plang ca au ramas fara bani si incep sa se faca datori inca de la inceputul anului. Iata ce trebuie sa faci ca sa ai pusculita plina si in 2015.

RomaniaTV.net
17 dec. 2014, 10:50
Cum să economiseşti bani de sărbători

Opteaza pentru cadouri accesibile, nu pentru opulenta

De sarbatori este bine sa nu treci pe nimeni cu vederea atunci cand vine vorba de cadouri. Dar, de ce sa faci cadouri scumpe care iti vor afecta bugetul, cand poti sa cumperi mici atentii, de care se pot folosi cei dragi atunci cand au nevoie. Poti opta pentru cadouri DIY, homemade sau personalizate, care au intotdeauna succes.

Urmareste reducerile

Inainte de Craciun, de regula preturile cresc si risti sa dai pe un parfum, spre exemplu, cat nu face. Ai grija sa nu te lasi pacalita. Poti sa iti faci cadoul de Craciun si cu o zi intarziere, nu este neaparat s ail ai sub brad in Ajun, asta daca vrei sa ai de castigat. Intre Craciun si Anul Nou, cei mai multi comercianti scad preturile pentru a atrage client si in perioada „moarta” din punct de vedere al achizitiilor.

Nu arunca banii pe mancare

Daca reusesti sa fii chibzuita in timpul anului, de ce sa nu o faci si in perioada sarbatorilor. Nu cumpara mai multa mancare decat este necesar si, nici nu sta la cratita cu orele doar pentru a umple frigiderul. Fa-ti o lista cu 3-4 feluri de mancare, un desert, cozonac si poate in tort si nu te lasa amagita de ce vezi pe rafturile magazinelor. Stomacul tau are nevoie de aceeasi cantitate de mancare ca si pana acum, nu se mareste peste noapte.

Citeste continuarea pe feminis.ro.