Cum să faci cea mai bună mămăligă pentru sarmalele rămase de la Crăciun. Reţeta secretă a lui Chef Dumitrescu

Secretele rețetei lui chef Florin Dumitrescu pentru cea mai bună mămăligă care se pune lângă sarmale în zilele de Crăciun.

26 dec. 2021, 13:58
Cum să faci cea mai bună mămăligă pentru sarmalele rămase de la Crăciun. Reţeta secretă a lui Chef Dumitrescu

De pe masa de Crăciun nu lipsesc niciodată sarmalele, iar lângă ele nimic nu merge mai bine ca o mămăligă delicioasă, alături de un ardei iute și smântână. Dacă vrei să prepari cea mai bună mămăligă, ai nevoie să știi măcar unul dintre secretele lui Florin Dumitrescu. Celebrul chef de la Antena 1 folosește mai multe trucuri care nu dau greș niciodată.

De ce e bine să pui ASTA în apa în care se fierb sarmalele. Secretul sărmăluţelor perfecte de Crăciun VIDEO
Florin Dumitrescu știe foarte bine cum să prepare mămăligă, iar secretul său a fost adesea dezvăluit, chiar și pe Instagram. Bucătarul folosește la final un ingredient care îi adaugă un plus de savoare. Dacă nu ai fost pe fază în trecut, mai jos iată cum prepari cea mai bună mămăligă pentru sarmalele de Crăciun:

Ingrediente pentru rețeta de mămăligă a lui Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu și soția lui pregătesc mămăliga după rețeta celebrului bucătar de la Antena 1. Astfel, pentru o mămăligă, aveți nevoie de:

  • 500 de grame de mălai
    150 de grame de smântână
    6 grame de sare
    50 de grame de unt

Mod de preparare:

Pentru început, se pune apa într-o crăticioară și se lasă la fiert. Proporția de apă este de 4 căni de apă la o cană de mălai. Apa se lasă la fiert, la foc mediu. Când apa este aproape de fierbere se varsă mălaiul în ploaie și se lasă să fiarbă la foc mic.

Cea mai gustoasă reţetă de sarmale este a lui Chef Sorin Bontea. Care este ingredientul lui secret
În timpul în care mămăliga fierbe, nu uitați să amestecați, ca aceasta să nu se prindă de fund și nici să nu se formeze cocoloașe. Când lingura de lemn va putea sta în picioare, în interiorul cratiței, este clar că mămăliga este gata și poate fi luată de pe foc.

La final, chef Florin Dumitrescu adaugă untul, pentru un plus de savoare.

Vezi şi Mămăliga în combinaţie cu alte ingrediente

Mămăliga pentru sarmalele de Crăciun, gata să fie servită
Când este gata, se răstoarnă pe un fund de lemn sau într-o farfurie lată și se așează pe masă, pentru a fi servită lângă sarmalele de Crăciun. Rețeta de mămăliga este una cunoscută de majoritatea gospodinelor, iar în funcție de gust, mai puteți adăuga sare, pe măsură ce fierbe.

În funcție de preferințe, sarmalele cu mămăliguță mai pot fi servite și cu smântână și un ardei iute.