Cum să faci cel mai bun bulion de roșii. Ingredientul banal care îi oferă un gust deosebit

Gospodinele care doresc să își umple cămara cu un bulion ca al bunicii trebuie doar să folosească acest truc simplu.

27 aug. 2023, 06:35
Cum să faci cel mai bun bulion de roșii. Ingredientul banal care îi oferă un gust deosebit
Bulion ca la mama acasă

Sezonul rece se apropie, iar gospodinele caută acum diverse rețete pentru gemuri, compoturi, murături și bulion, pentru a-și umple cămara. Bunicile noastre foloseau un truc vechi pentru a avea cel mai gustos bulion de iarnă. Este o rețetă simplă, iar bulionul va avea un gust desăvârșit.

Citește și: Zarzavat cu sare la borcan! Rețeta fără conservant pe care bunicile noastre o pregăteau în fiecare an pentru iarnă

Pentru a pregăti această rețetă vei avea nevoie de:

  • 10 kg roșii proaspete;
  • trei linguri de sare grunjoasă;
  • trei linguri cu zahăr alb;
  • ulei de floarea-soarelui;
  • o ceașcă mică cu vin roșu.

Cel mai bine ar fi să folosiți roșii proaspete și cât mai cărnoase pentru pentru a avea un bulion gustos. Spălați foarte bine roșiile și ulterior curăță-le cu mare atenție. Tăiați roșiile în cubulețe mici și dați-le prin mașina de pasat. Este important ca semințele și cojile să fie separate de pulpă și suc.

Dacă nu aveți o mașină de pasat, puteți folosi o sită. Pune sucul obținut la fiert la foc mic. Adaugă sarea și zahărul și amestecați compoziția cu o lingură. Altfel, bulionul ar putea să se prindă de fundul oalei pe care o folosești.

Citește și: Suc de roșii. Rețeta simplă și delicioasă pentru care nu ai nevoie de conservanți

Pentru a avea un gust și mai bun, adăugați o ceașcă de vin după ce sucul de roșii a clocotit de câteva ori. Ulterior, oprește focul și lasă oala să se răcescă. Vei observa că bulionul va avea o culoare de roșu închis, iar în acel moment îți vei da seama că este gata.

După ce s-a răcit, puteți pune bulionul în borcane. Pentru ca acesta să nu fermenteze peste iarnă, trebuie să-i puneți deasupra puțin ulei. Rezultatul final îți va aduce aminte de copilărie.