Suc de roșii. Rețeta simplă și delicioasă pentru care nu ai nevoie de conservanți

În această perioadă, majoritatea gospodinelor trebăluiesc de zor în bucătării la zarzavat și alte conserve pentru iarnă. Sucul de roșii se numără printre conservele pe care româncele le pregătesc intens, iar noi am descoperit o rețetă genială pentru care nu ai nevoie de conservanți.

18 aug. 2023, 23:27
Suc de roșii. Rețeta simplă și delicioasă pentru care nu ai nevoie de conservanți
Rețeta simplă și delicioasă pentru care nu ai nevoie de conservanți

Rețeta simplă și delicioasă pentru care nu ai nevoie de conservanți. Nu trebuie să fii as ca să pregătești această rețetă, tot ce trebuie să faci este să urmezi rețeta de mai jos și la final vei avea cel mai delicios suc de roșii pe care l-ai făcut vreodată.

Citește și Cea mai bună rețetă de tzatizki direct de la Gabriela Cristea. Care este trucul secret folosit de vedeta TV

Rețeta simplă și delicioasă pentru care nu ai nevoie de conservanți

INGREDIENTE:

  •  roşii cât bine coapte;
  • sare;
  • zahăr;
  • frunze de dafin;
  • frunze de busuioc.

MOD DE PREPARARE:

Înainte de toate, spală bine roşiile şi curăţă-le de codiţe. Dacă sunt mari, taie roşiile în jumătăţi sau sferturi, apoi dă-le prin maşina pentru bulion. După ce ai obținut sucul de roşii, pune-l la fiert cu sare după gust şi o lingură de zahăr pentru fiecare 3 litri de suc de roşii, potrivit retetepractice.ro.

La fiecare 3 litri de suc de roşii adaugă şi o frunză de dafin şi 2-3 de busuioc, în funcţie de cât de intensă vrei ca aroma să fie. Lasă sucul la fiert la foc mic, până când îşi reduce volumul cu cca 15% din total.

Între timp, spală sticlele sau borcanele şi capacele lor şi pune-le la sterilizat după cum urmează. Într-o cratiţă mare, pune apă până la jumătate şi scufundă borcanele şi capacele odată ce apa fierbe. Pune capacul cratiţei pentru o baie de abur eficientă şi pentru o sterilizare corectă şi lasă-le la fiert pentru 10-15 minute.

Atunci când sucul de roşii este gata, scoate frunzele de dafin şi busuioc şi toarnă-l în borcanele proaspăt sterilizate, aşezate pe o tavă de metal. Imediat ce ai umplut borcanele, pune-le capacul şi întoarce-le invers. Când se mai răcesc puţin, aşază-le într-o pătură, până când se răcesc complet. Depozitează sucul de roşii într-un loc uscat şi întunecos.

„Sunt soiuri specializate pentru suc de roşii şi bulion, care trebuie să fie cu substanţă uscată ridicată, cu o pigmentaţie frumoasă, de regulă roşu-grena, cu puţine seminţe în fruct şi, ce este mai important, să aibă aciditate scăzută, adică să nu înţepe la limbă aşa cum ne dorim la roşiile pentru consum în stare proaspătă. Deci, trebuie să fie fade, ca să nu creeze fenomenul de fermentaţie, să umfle capacele borcanelor”, a declarat Costel Vânătoru, de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău.

Citește și Reţetă pentru un final dulce de săptămână: Negresa de post, un desert pufos şi aromat VIDEO