Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu. Doar aşa îţi iese pufos şi gustos

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit reţeta sa specială de piure de cartofi. Doar aşa vei obţine un piure pufos şi extrem de gustos. Nu vei da greş cu această reţetă.

05 feb. 2022, 10:48
Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu. Doar aşa îţi iese pufos şi gustos

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi. Florin Dumitrescu vine în ajutorul gospodinelor cu o reţetă specială de piure.

Cum să faci cel mai bun piure de cartofi

Ai nevoie de următoarele ingrediente: şase cartofi, sare şi piper după gust, 300 ml de lapte şi 100 grame de unt.

Citeşte şi Rețetă secretă de tartă cu ciocolată și rodii, inspirată de Dana Budeanu! Cum să prepari ceva gustos și sănătos în doar câteva minute

Mod de preparare

Pentru început, punem pe foc o oală cu apă, după care adăugăm un praf de sare. Până când apa dă în clocot, curăţăm cartofii de coajă, apoi îi adăugăm cu grijă în oală. Ai grijă ce tip de cartofi foloseşti. Încearcă-i pe cei săpunari cu miez alb-roz în combinație cu cartofii făinoşi, care au un conţinut minim de apă, dar amidon din plin.

Separat, dăm în fiert laptele şi untul. După ce au fiert cartofii, îi scurgem bine de apă şi îi pasăm cu ajutorul unei ustensile speciale pentru piure. Treptat, adăugăm laptele cald şi amestecăm cu ajutorul unui tel. Atenţie, nu puneţi niciodată lapte rece, deoarece, pulpa cartofului se răcește, iar atunci vei mânca piureul rece. Adaugă lapte până când consistenţa piureului este cea dorită.

Atenţie, piurerul nu trebuie să fie nici prea ferm, nici prea lichid. La final, adaugă sare şi piper după gust.

Piureul de cartofi poate fi o garnitură excelentă pentru friptură, ostropel sau cârnaţi. În India, piureul de cartofi este preparat cu mirodenii şi se numește Chaukha.

Citeşte şi Taci şi înghite, reţeta de mămăligă în straturi care face furori printre gospodine. Secretul Jamilei pentru un preparat cu gust aparte