Cum să faci cele mai gustoase sarmale. Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor. Sfaturi utile de la Gina Bradea

Sarmalele sunt printre cele mai consumate mâncăruri de sărbători. Totuși, multe gospodine întâmpină dificultăți când trebuie să le pregătească.

01 oct. 2023, 07:31
Cum să faci cele mai gustoase sarmale. Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor. Sfaturi utile de la Gina Bradea

Cum să faci cele mai gustoase sarmale. Uneori ies prea tari, alteori nu sunt suficient de bine condimentate sau nu au gustul dorit. Gina Bradea a venit cu o serie de sfaturi pentru toate gospoindele ca să le iasă bine sarmalele.

Cum să faci cele mai gustoase sarmale. Sfaturi utile de la Gina Bradea

Cum să faci cele mai gustoase sarmale. Îndrăgita bucătăreasă spune că sarmalele pot ieși tari dacă se adaugă ouă în acestea. Nu numai ouălele pot conduce la formarea unor sarmale tari ci și adăugarea unor alte ingrediente, precum orezeul și prea puțină ceapa. Ceapa are un rol foarte important. Datorită acesteia, sarmalele ies fragede și gustoase.

Când vine vorba de orez trebuie să avem grijă ce cantitate punem. Gina Bradea susține că în cazul rețetei de ”sărbătoare” de sarmale, se folosește o cantitate de 100-150 g de orez la 1 kg de carne.

Citește și Cea mai bună pâine, în viziunea specialiștilor. Este mai ușor de digerat, perfectă pentru unele diete

Mai mult, la rețetele obișnuite, la 1 kg de carne se pune cam 250-300g de orez (o cană cu vârf). Cantitatea de orez va influența textura acestora. Din acest motiv este foarte important să măsurăm cu atenție cantitatea.

Mai există un motiv pentru care ar putea să nu iasă bine. Gina Bradea recomandă ca sarmalele să se fiarbă timp de trei ore la foc mic. O bună parte din gospodine le pun la fiert timp de o oră.

Foarte importantă în prepararea sarmalelor e și varza. Este recomandat ca foile folosite să nu fie foarte groase. De asemenea, hreanul pus în cantități mult prea mari poate conduce la formarea unor foi tari de varză. Luând în considerare toate aceste recomandări, sarmalele vor ieși cu siguranță perfecte și pe gustul tuturor. De asemenea, nu va trebui să vă mai faceți griji în privința texturii acestora.

Citește și Rețetă fabuloasă de ardei iuți în oțet cu păstăi de fasole verde. Oferă o aromă desăvârșită mâncărurilor