Cum să faci cumpărături de alimente fără să cheltui prea mulți bani? Aplicația care îți va salva portofelul

Scumpirile din ultimul an au pus extrem de multă presiune pe români, care se străduiesc din greu să pună un ban de-o parte pentru zilele negre. În ultima vreme, ideea de economisire a devenit ceva extrem de greu de atins. Dar iată trucul care te va ajuta să cheltui mai puțini bani pe alimente dacă vrei să faci cumpărături.

26 ian. 2023, 12:36
Cum să faci cumpărături de alimente fără să cheltui prea mulți bani? Aplicația care îți va salva portofelul
Ce alte trucuri poți folosi pentru a face economie atunci când faci cumpărături

Cum poți să economisești atunci când mergi la cumpărături? Anul 2022 a fost anul scumpirilor, indiferent de categoria de produse sau servicii la care ne referim. Românii au fost îngenunchiați de prețurile enorme, în special în cazul alimentelor. Alimentele de bază au ajuns să coste o avere, iar pentru mulți untul, de exemplu, a ajuns să fie un lux. Astfel, românii fac eforturi uriașe să se descurce cu banii pe care îi au. Despre economisire aproape că nici nu poate fi vorba.

Citește și: Prețurile la alimente au explodat. Cât au ajuns să scoată din buzunar românii pentru mâncare: „Sărim de 5.000 de lei cu două ture de cumpărături”

Totuși există câteva trucuri care te pot ajuta să găsești produse la prețuri mai bune.Ultima inovație este aplicația care îți arată care sunt cele mai bune oferte din magazine. Așadar, românii pot afla unde să își facă cumpărăturile pentru a ieși mai ieftin. Un alt aspect extrem de important atunci când te pregătești pentru o sesiune de cumpărături este întocmirea unei liste. Doar așa pot fi evitate cumpărăturile impulsive și haotice.

Un exemplu relevant care arată cât de utilă este această aplicație este prețul unui kilogram de făină. O pungă de făină la raft poate fi şi 6,19 de lei, iar în aplicaţie este 3,94 de lei. Aplicaţia trimite notificări de fiecare dată când apare o ofertă. Totodată, aplicația îți dă posibilitatea de a comanda direct produsul care are reducere. Plata se poate face și online, iar apoi de la magazinele, cafelenele şi brutăriile de unde au fost comandate bunurile, se ridică comanda.

Ce alte trucuri poți folosi pentru a face economie atunci când faci cumpărături

„Cardurile de reducere sunt atât online cât şi fizic, iar avantajul lor major este că vin cu oferte personalizate”, a declarat Loredana Samoilă, PR manager, pentru Antena 3.

Unele carduri de fidelitate înregstrează produsele pe care le cumpărăm cel mai des, la un anumit număr de achiziţionări se aplică o reducere. Totodată, se poate recurge la vânzare accelerată, de exemplu o pungă de ridichii poate fi cu patru lei mai ieftină în această perioadă. Aproape fiecare stand din pieţe are şi cutii cu produse care riscă să nu mai fie cumpărate. În medie acestea costă cu 50%-60% mai puţin.

Pentru a nu lăsa produsele să expire în frigidere o metodă este cumpăratul la 100 de grame. Potrivit ultimelor statistici cheltuim 90% din venituri. Din aceste cheltuieli, cea mai mare pondere o are mâncarea.

Citește și: Lidl anunţă premii pentru capriciile tale şi răsfățurile familiei. Un bon de cumpărături te înscrie la concurs