Cum să faci salată de boeuf. Ingredientul secret pe care îl foloseşte Florin Dumitrescu

Salata de boeuf este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Revelion a românilor. Celebrul bucătar Florin Dumitrescu a dezvăluit reţeta sa specială.

29 dec. 2021, 17:49
Cum să faci salată de boeuf. Ingredientul secret pe care îl foloseşte Florin Dumitrescu

Cum să faci salată de boeuf. Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit ce ingrediente foloseşte pentru prepararea acestui fel de mâncare apreciat de români.

Cum să faci salată de boeuf. Ingrediente

Pentru prepararea salatei de boeuf, Florin Dumitrescu foloseşte următoarele ingrediente: patru ouă, 300 de grame de pulpă de vită,  300 de grame de cartofi, 150 de grame de morcovi, 80 de grame de mazăre fiartă, 80 de grame de gogoșari murați, 80 de grame de castraveți murați, 400 ml de ulei de floarea soarelui, două linguri de muștar şi o lămâie.

Citeşte şi Cum se prepară salata Elwirei Petre, rețeta care a făcut furori la ”Chefi la Cuțite”. Se gătește ușor și ai nevoie de câteva ingrediente

Mod de preparare

Potrivit celebrului bucătar de la „Chefi la cuţite”, punem la fiert carnea şi legumele întregi. Între timp, pregătim maioneza din două ouă. După ce s-au fiert legumele şi carnea, le lăsăm să se răcească, apoi le tăiem cubuleţe mici.

Amestecăm toate ingredientele, apoi aşezăm salata pe un platou şi o decorăm.

Ca să ne iasă salata delicioasă, Florin Dumitrescu ne recomandă să acordăm o atenţie deosebită legumelor în momentul în care le amestecăm. Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile scurse bine de zeamă.

De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât şi carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziţia se va înmuia şi riscăm să stricăm salata.

 

 

Cum să faci maioneză în 30 de secunde. Reţeta rapidă pe care e musai să o încerci de Sărbători

Maioneza este unul din ingredientele de bază ale salatei boeuf, preparat nelipsit de pe masa românilor de sărbători. Vă prezentăm o reţetă rapidă, pe care trebuie neapărat să o încerci. În doar 30 de secunde vei avea maioneza gata.

Pentru prepararea maionezei ai nevoie de următoarele ingrediente: un ou întreg, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de muştar, o ceașcă de ulei, sare şi piper. Atenţie, oul trebuie să fie la temperatura camerei.

Opţional, poţi adăuga în maioneza ta şi ketchup, usturoi, măsline sau roşii uscate.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredietele într-un vas şi să le mixezi cu mixerul timp de 20 de secunde. Asigură-te că braţul mixerului atinge fundul recipientrului. După cele 20 de secunde, ridică uşor mixerul şi amestecă încâ 10 secunde.

Vei observa că la finalul celor 30 de secunde maioneza ta va fi densă, astfel încât nu va mai cădea de pe brațul mixerului.

Poţi folosi ulei de seminţe de struguri, de şofran sau de canola în locului uleiului de floarea soarelui. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline, însă în acest caz maioneza ta va avea un gust mai puternic şi o culoare mai închisă.

Citeşte şi Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele atunci când prepară salata boeuf