Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele atunci când prepară salata boeuf

Salata boeuf este nelipsită de pe masa românilor de sărbători. Cu toate acestea, multe gospodine fac o greşeală majoră atunci când o prepară.

17 dec. 2021, 19:36
Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele atunci când prepară salata boeuf

Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele atunci când prepară salata boeuf. Frecvent se întâmplă ca salata de boeuf să iasă fie prea sărată, fie prea acră sau prea zemoasă. Astfel de lucruri se petrec din cauza unei greşeli pe care multe dintre gospodine o fac atunci când pregătesc salata.

Greşeala majoră pe care o fac toate gospodinele atunci când prepară salata boeuf

În momentul în care preparaţi salata de boeuf trebuie să ţineţi cont de anumite lucruri. De exemplu, nu amestecaţi ingredientele imediat după ce le-aţi tocat. Acest lucru este total greşit.

Citeşte şi Cum să faci cei mai buni cârnați de casă. Jamilia și alte două bucătărese renumite explică totul pas cu pas!

Aveţi grijă să scurgeţi foarte bine murăturile înainte de a le încorpora în compoziţia preparatului. După ce le tocaţi, este bine să le puneţi la scurs într-o sită. În acest fel, veţi elimina excesul de zeamă şi vă veţi asigura că salata voastră nu va fi nici prea zemoasă, acră sau sărată.

De asemenea, este bine ca legumele folosite să fie în proporţii variabile, iar maioneza să nu fie în cantitate foarte mare deoarece aceasta poate fi greţoasă. Puneţi maioneză astfel încât să se lege compoziţia, scrie impact.ro. 

Cel mai bine este să folosiţi carne de vită, deoarece reţeta originală este construită chiar în jurul acestui ingredient.

Pentru a obţine o salată delicioasă, atât morcovii cât și cartofii fierți ar trebui tăiați cubulețe și nu dați pe răzătoare, așa cum obișnuiesc majoritatea gospodinelor să facă.  Legumele date prin răzătoare îşi pierd din consistența și pot căpăta o textură gumată.

Reţetă salată boeuf. Aşa îţi iese delicioasă

Pentru prepararea salatei de boeuf ai nevoie de următoarele ingrediente:

Un kilogram de cartofi

Jumătate de kilogram de morcovi

400 de grame de castraveți și gogoșari murați

450 de grame de carne de vită

Maioneză

Muștar

Sare şi piper dupp gust

Mod de preparare

Punem carnea la fiert, împreună cu morcovii şi cartofii. Între timp, ne putem ocupa de murături. Tocaţi mărunt gogoşarii şi castraveţii muraţi, apoi puneţi murăturile la scurs într-o sită.

După ce s-au fiert morcovii, cartofii şi carnea, îi lăsăm să se răcească un pic, apoi începem să tocăm cubuleţe mici. Aşezăm toate ingredientele într-un vas suficient de mare, astfel încât să putem amesteca bine.

Citeşte şi Cum să faci maioneză în 30 de secunde. Reţeta rapidă pe care e musai să o încerci de Sărbători

Adăugați maioneză peste legume, cât să le lege și amestecați bine. Puneţi sare şi piper după gust, iar la final adăugaţi o linguriţă de muştar. Se poate orna cu gogoşari si castraveţi.

Înainte de a o servi, lăsaţi-o la frigider timp de câteva ore pentru ca aromele să se combine între ele.

Poftă bună!