Cum se prepară salata Elwirei Petre, rețeta care a făcut furori la ”Chefi la Cuțite”. Se gătește ușor și ai nevoie de câteva ingrediente

Elwira Petre a reușit să dea pe spate jurații cu o rețetă de salată festivă, cu origini poloneze, la ediția specială a emisiunii ”Chefi la Cuțite”.

02 dec. 2021, 15:51
Cum se prepară salata Elwirei Petre, rețeta care a făcut furori la ”Chefi la Cuțite”. Se gătește ușor și ai nevoie de câteva ingrediente

Cum se prepară salata Elwirei Petre.  În ultima etapă a , concurenții au gătit antreuri și un desert pentru invitații speciali – Nea Mărin, familia și câțiva dansatori care fac parte din ansamblul de dans de care se ocupă.

Cum se prepară salata Elwirei Petre, rețeta care a făcut furori la ”Chefi la Cuțite”. Se gătește ușor și ai nevoie de câteva ingrediente

Elwira Petre a reușit să facă furori cu o rețetă de salată festivă, cu origini poloneze, asemănătoare prin modul de preparare cu salata boeuf.

„Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun. Știu rețeta de când eram copil, o făceau mama și mătușa. Nici nu știu, de fapt, de unde este rețeta aceasta”, a spus soția lui Mihai Petre în ediția specială a emisiunii.

Ingredientele necesare: ceapă albă, castraveți murați, porumb, mazăre, piept de pui fiert, ouă fierte, ridichi roșii, orez, mărar proaspăt, pastă de hrean, muștar, maioneză, sare, și piper. Cantitățile se ajustează în funcție de numărul invitaților.

Modul de preparare este identic cu cel al pregătirii salatei boeuf. Toate ingredientele se mărunțesc și se amestecă bine, potrivindu-se de sare, piper, muștar, maioneză, și hrean, în funcție de gust. Salata se servește rece.

Încă din prima ediție specială Chefi la cuțite, Gina Pistol a anunțat mizele competiției. Un singur concurent va câștiga 5.000 de euro pe care îi va dona Anitei, iar chefii care au pierdut ultima probă se vor tatua cu chipul câștigătorului.

Gina Pistol a desemnat câștigătorul ediției speciale din Chefi la cuțite, iar mai apoi a oferit informații despre cum se va desfășura etapa finală a concursului. Chef Florin Dumitrescu, a obținut 9 farfurii și a ieșit victorios, iar ceilalți doi colegi ai săi au primit „sarcina” de a se tatua cu chipul său. A doua ediție specială Chefi la cuțite a ajuns la final și patru foști concurenți de la Asia Express au fost eliminați din competiție, după un duel în care emoții au avut toți cei trei jurați.După ce a anunțat notele primite de fiecare, Gina Pistol a dezvăluit cine sunt cei patru concurenți care au fost eliminați de la Chefi la cuțite, în a doua ediție specială, difuzată pe 30 noiembrie 2021.

Citește și: CÂŞTIGĂTOR CHEFI LA CUŢITE 2021. Cosmin Natanticu, accident în bucătărie: „Liz, medic! Să vină Arafat!”