Cum să formezi o legătură emoţională cu bebeluşul tău

Ataşamentul dintre mamă şi bebeluş este una dintre cele mai intense relaţii de iubire pe care le vei experimenta în calitate de părinte. Această legătură îi face pe părinţi să-şi copleşească micuţul cu afecţiune şi să-l protejeze. Tocmai datorită acestei legături puternice vei găsi că nu e sacrificiu pe care să nu-l poţi face pentru copilul tău, trezitul în toiul nopţii ca să-l schimbi şi să-l hrăneşti nu ţi se va părea o corvoadă, iar instinctele tale se vor antrena să discearnă între feluritele tipuri de plâns ale micutului, astfel încât să ştii cum să-l ajuţi.

RomaniaTV.net
18 nov. 2013, 08:00
Cum să formezi o legătură emoţională cu bebeluşul tău

Fiind vorba de o relatie atat de complexa, oamenii de stiinta inca invata despre atasamentul dintre mama si bebelus. Ceea ce se stie pana acum cu certitudine este ca legaturile stranse dintre parinti si copil ii vor servi acestuia drept model in interactiunile sociale si ca afectiunea materna in primii ani de viata e decisiva pentru formarea increderii si stimei de sine atunci cand micutul va creste.

Citeşte şi Bebeluşii nu mai vor cântece de leagăn: Care sunt melodiile preferate de copii

De altfel, modul in care parintii raspund la semnalele bebelusului (daca se arata grijulii si il ajuta atunci cand plange, schimbandu-l, alinandu-l sau hranindu-l, dupa caz) dicteaza dezvoltarea sociala si cognitiva a copilului. Un bebelus ignorat sa va transforma intr-un copil introvertit, cu dificultati de relationare si de a-si exprima gandurile si sentimentele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.