Cum sa ii explici fiicei tale despre prima experienta sexuala

Prima experienta sexuala din viata unei adolescente reprezinta un pas important de la trecerea de la o fetita la o femeie. Desi cele mai multe dintre ele nu sunt defapt pregatite pentru urmarea acestui pas important, acestea fie se lasa purtate de val, fie de imprejurari, fie sunt influentate gresit si impinse de la spate.

RomaniaTV.net
31 aug. 2014, 09:09
Cum sa ii explici fiicei tale despre prima experienta sexuala

Cum poti sa o indrumi pe fiica ta spre calea cea buna?

Nu exista o reteta anume care te poate ajuta sa o indrumi pe fiica ta spre calea cea buna. Modul ideal de abordare in aceste cazuri este lipsa judecarii. Orice tanara la un moment dat va avea parte de aceasta experienta. Odata ajunsa in jurul varstei de 15-18 ani trebuie sa te astepti ca va avea loc acest pas important si trebuie sa o pregatesti dinainte pentru acest lucru pentru evitarea unor trauma sau a unor sarcini nedorite. Multe dintre tinere adolescente nu au idée care sunt riscurile la care se supun atunci cand aleg sa isi inceapa viata sexuala, lucruri pe care tu ca mama trebuie sa i le spui din timp pentru evitarea tuturor neplacerilor ce pot fi cauzate. Trebuie sa ii vorbesti ca o prietena nu in calitate de parinte. Aceasta trebuie sa aiba incredere in tine, sa se simta confortabil atunci cand se deschide acest subiect, sa stie ca pot exista si neplaceri in acele momente si ca partenerul cu care va alege sa faca acest pas important din viata ei trebuie ales cu grija.

Cum o poti face pe fiica ta sa iti spuna cand a avut loc acest pas important din viata ei?

Daca ai urmat toti pasii de mai sus, i-ai vorbit in calitate de prietena, i-ai povestit experienta ta, i-ai spus la ce trebuie sa se astepte si care sunt metodele contraceptive, este posibil sa ii fi castigat increderea. Continuarea pe Lyla.ro